Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ο Αμπατζόγλου με υπόσχεση Ραδιοσταθμού κερδίζει τη νεολαία

Η πρωτοβουλία του Θεόδωρου Αμπατζόγλου για ίδρυση Ραδιοφωνικού Σταθμού στα Βόρεια Προάστια με έδρα το Μαρούσι, κερδίζει τους νέους. 

Το ρεπορτάζ δείχνει, πως, ακόμα και κάποιοι που πρόσκεινται στην αριστερά, βλέπουν θετικά την πρωτοβουλία. Ήταν αναμενόμενο: η πρόταση για ένα Σταθμό, που εκτός των άλλων, θα στηρίζει την ανεξάρτητη σκηνή και τους καλλιτέχνες που η ιδιωτική ραδιοφωνία με τα στημένα playlist θέτει στο περιθώριο, δεν μπορούσε παρά να γίνει ευπρόσδεκτη στους κύκλους των νέων. 

Ήδη, αρκετά νεανικά συγκροτήματα, δηλώνουν πως στηρίζουν μια τέτοια (αν είναι υπερκομματική) πρωτοβουλία. Το ίδιο μαθαίνουμε και για πάνω από δεκαπέντε εικαστικούς καλλιτέχνες, Μαρουσιώτες και όχι μόνο. Ανακοινώσεις αναμένεται πως θα γίνουν. 

Το γεγονός, δείχνει πως ένας υπερκομματικός Ραδιοφωνικός Σταθμός, μπορεί να δημιουργήσει το συνεκτικό ιστό, για το μεγάλο κεφάλαιο, που λέγεται νεολαία. 

Εάν όλα αυτά πραγματοποιηθούν, η πρωτοβουλία του Αμπατζόγλου, θα αποτελέσει μία ευφυή πολιτική πράξη. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, αν και προέρχεται από τη ΝΔημοκρατία, θα κατορθώσει να συσπειρώσει στον στόχο του, νεανικές δυνάμεις ακόμη και της αριστεράς, πράγμα που δεν κατόρθωσε ο ανθυποψήφιός του, Γιώργος Καραμέρος, που στηρίζεται μεν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι και από τη νεολαία. 

Ίσως αυτό μοιάζει οξύμωρο, αλλά, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στην πολιτική ιστορία. 

Φωτο: Ο Γ.Τζανετάκος στον ραδιοθάλαμο του 984

Το 1987, μια ομάδα διανοούμενων αριστερών καταβολών (της γενιάς του 114), με επικεφαλής τον Γιάννη Τζανετάκο, στήριξε την τολμηρή πρωτοβουλία του δεξιού Δήμαρχου της Αθήνας, Μιλτιάδη Έβερτ, για δημιουργία υπερκομματικού Ραδιοφωνικού Σταθμού στην Αθήνα. Έτσι ιδρύθηκε ο 984 και άρχισε η ελεύθερη ραδιοφωνία. Κάποιες φωνές που τότε ακούστηκαν, πως δεν μπορούσαν αριστεροί να στηρίζουν έναν Δήμαρχο της ΝΔημοκρατίας, αποδείχτηκαν στρατηγικά εσφαλμένες και ανεπαρκείς να σταματήσουν τον Σταθμό, που απέδειξε πως ήταν υπερκομματικός, ελεύθερος και αυθόρμητος, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια λειτουργίας. 

Το Μαρούσι, χρειάζεται τον Ραδιοφωνικό Σταθμό. Όχι μόνο σαν ένα βήμα της νεανικής έκφρασης, αλλά και ως ένα ισχυρό μέσο ανάπτυξης της Πόλης. Το Ραδιόφωνο είναι ένας τρόπος για να διαφημιστεί ο τόπος, να τονωθεί η αγορά, να μετασχηματιστεί σε νέο ανώτερο επίπεδο το Μαρούσι. Και αυτό, είναι ένας υπερκομματικός, πολιτιστικός και κοινωνικός στόχος.
Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εντόπισε κάτι σωστά.
Θα τα καταφέρει;
Το ερώτημα δεν τίθεται μόνο για τον ΡαδιοΣταθμό, αλλά γενικότερα για τη νέα κατεύθυνση που πρέπει να πάρουν τα Πολιτιστικά του Δήμου. Ένας νέος άνεμος αλλαγής πρέπει να πνεύσει στο Μαρούσι.


1 σχόλιο: