Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Νίκος Βαλλάτος : «Σας προσκαλούμε στην 60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής. Θα δείτε έργα που θα σας εντυπωσιάσουν!» (Βίντεο)

Ο Νίκος Βαλλάτος (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών) μας προσκαλεί στα εγκαίνια της 60ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής που θα γίνουν στις 20 Νοεμβρίου 2022 (ώρα 20.00) στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι.




Θα εκτεθούν όλα τα έργα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής κεραμικής που προηγήθηκε ο οποίος διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ).

Τα τρία πρώτα βραβεία κατέληξαν στις Αγγελική Πίνη, Χριστίνα Αγουρίδη και Ζαφειρία Λεγάκη, ενώ έπαινοι δόθηκαν στους Βαγγέλη Πατσέα (ο μοναδικός άντρας στη λίστα των βραβευθέντων), Λασκαρίνα Γιακουμάτου, Μάρα Οικονομάκου – Κοκοσαλάκη, Δημητρούλα Σταύρου και Ειρήνη Ταρκάση.

Η νικήτρια του διαγωνισμού, Πίνη Αγγελική, μας μίλησε για το έργο της:

«Το αγκάλιασμα η επαφή το άγγιγμα ήταν η ιδέα για τη δημιουργία του έργου μου " ΖΕΥΞΙΣ ". Η αναγκαστική απομάκρυνση λόγω πανδημίας για μεγάλο χρονικό διάστημα με έκαναν να καταλάβω ότι η ύπαρξη μας είναι ενταγμένη μέσα στο σύμπαν σαν ένα "όλον" που έχει την ανάγκη να βρίσκεται και να συνυπάρχει με τους άλλους. Ο πηλός ήταν το υλικό το οποίο με βοήθησε να βρω τους συνδετικούς κρίκους που με ενώνουν με τους γύρω μου άλλα και με το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζω και κινούμαι. Το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων η επικοινωνία η ένωση και η συνύπαρξη είναι θέματα που μας ευαισθητοποιούν όλους σήμερα».

Η 60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το 9ο FORUM ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ με πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: παρουσιάσεις καλλιτεχνών , διαλέξεις, ημερίδες, αφιερώματα, σεμινάρια, επιδείξεις τεχνικών ψησίματος κεραμικών, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους κλπ.

60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής 20 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα βρείτε στο site της ΠΕΚΑ http://enosi-keramiston-aggeioplaston.blogspot.gr/ Κηφισίας 207, Μαρούσι ,Τηλ 2106144430 Email unioncer@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου