Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Κρητικοί λένε τα Κάλαντα, και κερνούν τσικουδιές τους περαστικούς στο Μαρούσι!

Με τις ωραίες παραδοσιακές φορεσιές τους, βγήκαν στην κεντρική αγορά, οι Κρητικοπούλες, και οι Κρητικοί, που μένουν στο Μαρούσι. Στην οδό Ερμού, και στους γύρω δρόμους, κέρασαν ρακές τους περαστικούς, τραγούδησαν τα λεβέντικα τραγούδια της Κρήτης και χόρεψαν με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν. Χρόνια Πολλά! 


Είναι τα μέλη του Συλλόγου «Ο Κρηταγενής Ζευς» που αποτελούν την ένωση των Κρητών στο Μαρούσι. Ωραίοι άνθρωποι! Με το εξαίρετο πνεύμα της φιλοξενίας, και του κεφιού, που χαρακτηρίζει την Κρήτη. 

Οι Κρητικοί, είπαν τα Κάλαντα στα μαγαζιά. Οι καταστηματάρχες, έριχναν πρόθυμα τον οβολό τους στον πήλινο κουμπαρά, που κρατούσε ο γεροντότερος των Κρητών, προς ενίσχυση του συλλόγου. 


Ονομάζεται Βασίλης Πολλάκης. Γεννημένος στο Ρέθυμνο. Ζει από το 1979 στο Μαρούσι. Είναι ογδόντα χρόνων. Δίπλα του, η όμορφη εγγονή του Βασιλική. Ο κουμπαράς γράφει «Για καφεδάκι και ρακί ρίξε τον οβολό σου. Κι αν αύριο πλουτίσουμε θάναι για όφελό σου». Ρωτήσαμε τον κύριο Πολλάκη, τι περιμένει από την νέα Δημαρχιακή Αρχή. Μας είπε: «Να κοιτάξει τον Μαρουσιώτη, τον βιοπαλαιστή, αυτόν που έχει ανάγκη. Πρώτα είναι ο άνθρωπος κι ύστερα όλα τα άλλα» 

 «Χρόνια Πολλά και του χρόνου»

«Κάτσε να πιεις μια ρακή»

«Ήπια. Κι άλλη;»

«Ετσά κάνουμε εμείς στην Κρήτη!»








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου