Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – Πάει να καλύψει την απώλεια των βιβλίων η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου, Ρένα Χαλιώτη

Ρένα Χαλιώτη : «Ουδέποτε υπήρξε δωρεά βιβλίων Τζων και Αμαλίας Βορρέ στη Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου»  - Δυστυχώς την διαψεύδουν οι μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα -Στο Μοναστηράκι εντοπίστηκε βιβλίο με σφραγίδα της Βιβλιοθήκης Αμαρουσίου, και χειρόγραφη ένδειξη «Δωρεά Αμαλίας Βορρέ, 7 Απριλίου 1971». 

Ο «ενδελεχής» έλεγχος της Ρένας Χαλιώτη... 

Η Ρένα Χαλιώτη, εντεταλμένη Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αμαρουσίου, σε επιστολή που έστειλε σήμερα στο ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο, αναφέρει: 

«Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου που έγινε από το αρμόδιο τμήμα στα αρχεία της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στα βιβλία των πρακτικών της, τα οποία έχουν ως εναρκτήριο έτος το 1979, όπως καταγράφεται στο βιβλίο αποφάσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Βορέειου Βιβλιοθήκης», ουδέποτε υπήρξε καταγεγραμμένη δωρεά βιβλίων του αειμνήστου Δημάρχου Αμαρουσίου Τζων Βορρέ και της αείμνηστης Αμαλίας Βορρέ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη» 

Η επιστολή καταλήγει :

«Συνεπώς, προτείνουμε καλόπιστα πριν την ανάρτηση επικριτικών σχολίων και βάση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να διεξάγεται μια ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα με αποδεικτικό υλικό για την αποφυγή εντυπώσεων και παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης» 

Τα αποδεικτικό υλικό που διαψεύδει την κ.Χαλιώτη: 

Πρώτον 

Στο Μοναστηράκι και στο παζάρι που γίνεται εκεί, εντοπίστηκε βιβλίο της Δωρεάς Τζων και Αμαλίας Βορρέ. Το βιβλίο αγοράστηκε και είναι στην κατοχή μας για να χρησιμεύσει ως αποδεικτικό υλικό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το βιβλίο A Hermit in the Himalayas έκδοση 1939, το οποίο στην πρώτη σελίδα φέρει την χειρόγραφη ένδειξη «Δωρεά κ.Αμαλίας Βορρέ. 7/4/1971» και στην άλλη σελίδα, την σφραγίδα της Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου. 

Στην ίδια σελίδα, υπάρχει ο αριθμός 2515 που σημαίνει ίσως ότι είναι το 2515 βιβλίο της Δωρεάς, ή ότι έχει καταγραφεί και είναι το υπ’αριθμ 2515.

Παραθέτουμε και τα σχετικά σκαναρίσματα.

Φαίνεται πως οι ποντικοί που ροκάνισαν τα βιβλία, πούλησαν κάποια από αυτά στο Μοναστηράκι. 

Δεύτερον

Μαρτυρία του Ίωνα Βορρέ, ανεψιού του αείμνηστου Δήμαρχου Τζων Βορρέ. 
επιβεβαιώνει τη Δωρεά. 
Υπάρχει η σχετική ανακοίνωσή του στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ που έγιναν στο Μαρούσι το 1999. Συγκεκριμένα στην σελίδα 314 ο Ίωνας Βορρές αναφέρει «ο θείος μου δημιούργησε την πρώτη βιβλιοθήκη στο Μαρούσι δωρίζοντας εκατοντάδες βιβλία...». Τα πρακτικά υπάρχουν στην Βορέειο και καλόν είναι η κ.Χαλιώτη να τα διαβάσει. 

Συνεπώς, προτείνουμε στην κ.Χαλιώτη, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το σχόλιό της ότι εμείς παραπληροφορούμε την κοινή γνώμη. Επίσης «το αρμόδιο τμήμα» να διενεργήσει μια πραγματικά ενδελεχή έρευνα, γιατί αυτή που έκανε ήταν στο πόδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1. Προσβάλλει τη μνήμη του Τζων και της Αμαλίας Βορρέ, η Ρένα Χαλιώτη (Κλικ ΕΔΩ )

2.Παραπληροφόρηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου με υπογραφή Ρένας Χαλιώτη (Κλικ ΕΔΩ )


1 σχόλιο:

  1. Oposegrapsa sto sxolio mou sxetika me ta exafanismena biblia, se proigoumeno arthro sas, lypamai pou diabazo tetoious isxyrismous. Episkeptomoun san mathitria tin bibliothiki amarousiou kai eida kai diabasa biblia ths oikogeineias Borre pou gemizan ta rafia tou palaiou ktiriou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή