Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Η Τίνα Μαρτίνη για το Μαρούσι : «Οραματίζομαι γέλια, μουσικές, λαμπερά πρόσωπα, άνθιση. Σε μια πόλη αεικίνητη και ανίκητη!» (Συνέντευξη)

Η Τίνα Μαρτίνη
είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό #Ενωμένο Μαρούσι. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο, δηλώνει πολιτικοποιημένη αλλά όχι κομματικοποιη-μένη.

Credits : Όλες οι φωτογραφίες ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο 



ΜΑΡΟΥΣΙ: Από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεσαι, τι ψήφισες στις τελευταίες εθνικές εκλογές;

ΤΙΝΑ: Υπήρξα ανέκαθεν πολιτικοποιημένη, αλλά δεν είμαι κομματικοποιημένη, όπως άλλωστε πολλοί άνθρωποι της γενιάς μου.
Όσο για την ψήφο μου στις τελευταίες εθνικές εκλογές, θα περιοριστώ στο να σας αποκαλύψω ότι κριτήριο της επιλογής μου αποτέλεσε το προεκλογικό πρόγραμμα που έκρινα ότι θα προσέφερε τα μέγιστα οφέλη στο μέλλον της Ελλάδας και κυρίως της νέας γενιάς. Τα υπόλοιπα ήταν μια στιγμή ανάμεσα σε εμένα, το παραβάν και έναν σφραγισμένο φάκελο…


ΜΑΡΟΥΣΙ: Το προεκλογικό κλίμα είναι πολωμένο. Αλλά πέρα από αυτό, που είναι λίγο πολύ λογικά αναμενόμενο σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις κομμάτων, η πόλωση έχει προσβάλλει την κοινωνία. Η κατάσταση ασυνεννοησίας μοιάζει να μας έχει γίνει τρόπος ζωής. Έρχομαι λοιπόν, στο όνομα του συνδυασμού #Ενωμένο Μαρούσι. Δεν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό; Είναι άραγε δυνατόν να υπάρξει ένας συνδυασμός που να μπορεί να ενώσει το Μαρούσι; Και ακόμη, πιστεύεις πραγματικά, ότι είναι ο Γιώργος Καραμέρος αυτός, που έχει την μαγική ικανότητα να φέρει την ομοψυχία; 

ΤΙΝΑ: Οι υποψήφιοι του συνδυασμού #Ενωμένο Μαρούσι συνθέτουν, ως προς την πολιτική τους προέλευση, ένα υποσύνολο της Μαρουσιώτικης κοινωνίας αρκετά αντιπροσωπευτικό. Σε αυτήν υπάρχουν άνθρωποι που δημοσιοποιούν την κομματική τους ταυτότητα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ), άνθρωποι που την κρατούν κρυφή και άνθρωποι που δεν είναι κομματικοποιημένοι. Πράγματι, η πόλωση έχει προσβάλει την κοινωνία και θα προέβλεπε κανείς έναν υψηλό βαθμό διείσδυσης αυτού του φαινομένου σε έναν τέτοιο συνδυασμό. Ωστόσο, παρά την πολιτική ανομοιογένεια, στο #Ενωμένο Μαρούσι επικρατεί ομοψυχία, γεφύρωση, και θετικό κλίμα.

Ο Γιώργος Καραμέρος έχει εμφυσήσει σε όλους μας την προσήλωση σε ένα κόμμα, το Μαρούσι. Η προσεκτική επιλογή των προσώπων σε συνδυασμό με το χτίσιμο μιας αποτελεσματικής ομάδας, έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την εδραίωση προστατευτικών θυλάκων διατήρησης της ενότητας. Έχει ήδη δημιουργηθεί έτσι μια πρώτη βάση για ένα ενωμένο Μαρούσι.

Αν δεν το καταφέρει λοιπόν ο Γιώργος Καραμέρος, που με το όραμά του και τις ικανότητές του έχει ήδη δημιουργήσει αυτή τη βάση, τότε ποιος θα το καταφέρει;

ΜΑΡΟΥΣΙ: Ο συνδυασμός #Ενωμένο Μαρούσι, υπόσχεται «φρέσκιες ιδέες». Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Το να κλείσουν οι λακκούβες στους δρόμους, είναι μια ιδέα παλιά, δεν είναι φρέσκια. Το να έχουμε καθαριότητα, να είναι οι υπάλληλοι του Δήμου στις θέσεις τους, ο Δήμαρχος να μην είναι σε δεκαπέντε δουλειές... όλα αυτά, είναι παλιές ιδέες που όμως πολλές φορές δεν γίνονται. Τι ακριβώς λοιπόν σημαίνει η περίφημη φράση «φρέσκιες ιδέες»;


ΤΙΝΑ: Οι «φρέσκιες ιδέες» απορρέουν από την κουλτούρα αλλαγής, εκσυγχρονισμού και επανεκκίνησης που διέπει τον συνδυασμό #Ενωμένο Μαρούσι. Συνοπτικά, αφορούν τη δημιουργία μιας «έξυπνης» και «ανθεκτικής» πόλης που θα καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και θα προοδεύει με την καλύτερη δυνατή σχέση απόδοσης-τιμής (value for money), αξιοποιώντας σύγχρονες μεθοδολογίες, δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες και νέες ιδέες. Κάποια από τα πεδία εφαρμογής είναι η άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ο φωτισμός με LED, η διασύνδεση των επιχειρήσεων και των εκπαιδευτικών κέντρων της πόλης με τους δημότες, η υποστήριξη της εργασίας, της εκπαίδευσης του πολιτισμού και του αθλητισμού, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος. 

Επίσης, στοχεύουμε σε μια συμμετοχική τοπική αυτοδιοίκηση, όπου οι δημότες, συμμετέχουν, αλληλεπιδρούν και συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόοδο της πόλης μας. 

Εξυπακούεται, ότι σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώνται χρόνια προβλήματα, που χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως οι λακκούβες στους δρόμους και τα πεζοδρόμια που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους. Η θωράκιση από φυσικές καταστροφές, κυρίως με τη διευθέτηση του ρέματος και η αναβάθμιση πεζοδρομίων, οδών και κοινόχρηστων χώρων τίθενται σε πρώτη προτεραιότητα, ιδιαίτερα σε γειτονιές όπως η δική μου, τα Ηπειρώτικα, όπου τα προβλήματα είναι αυξημένα. 

ΜΑΡΟΥΣΙ: Ποια είναι η θέση σου για το πολυσυζητημένο πάρκινγκ της πλατείας ΗΣΑΠ; 

ΤΙΝΑ: Αδιαμφισβήτητα, η παρατεταμένη διάρκεια των έργων έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου όσο και στους κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά αυτό είναι ένα αναγκαίο κακό που συνοδεύει σχεδόν πάντα έργα τέτοιας κλίμακας, ενώ φαίνεται ότι βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωσή του.

Η ανησυχία μου για την επόμενη ημέρα έγκειται περισσότερο στην επιβάρυνση που ενδέχεται να επιφέρει στο ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, η χρήση του πάρκινγκ από περισσότερους δημότες των γύρω περιοχών αποκλειστικά για χρήση του ΗΣΑΠ και όχι για επίσκεψη στην τοπική αγορά.

Τέλος, αναφορικά με την αρχιτεκτονική του, θα προτιμούσα να μην υπήρχε ο τοίχος ανάμεσα στον σταθμό και στην Ερμού, που κρύβει τη θέα προς την πλατεία και αντίστροφα. Θέλουμε μια ανοικτή πόλη και όχι να υψώνουμε φράγματα τσιμέντου

ΜΑΡΟΥΣΙ: Ποιο είναι το όραμά σου για το Μαρούσι;



ΤΙΝΑ: Οραματίζομαι ένα Μαρούσι ενωμένο, ζωντανό και φιλόξενο, πρωτοπόρο και ταυτόχρονα βιώσιμο. Ένα Μαρούσι με κίνηση, όχι όμως από αυτοκίνητα. Θέλω να κινείται το ζωντανό κύτταρο της πόλης, οι νέοι, οι επισκέπτες της, οι εργαζόμενοι και οι δημότες της, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. 

Ονειρεύομαι κίνηση και ζωντάνια στα εμπορικά καταστήματα και στους χώρους εστίασης! Θέλω να βλέπω να ανοίγουν νέα καταστήματα, να βλέπω ευκαιρίες απασχόλησης για ανθρώπους της πόλης μας κάθε ηλικίας. Να ξεκινούν οι νέοι μας την αναζήτηση εργασίας από τις εταιρείες και τα καταστήματα του Αμαρουσίου, όχι από το Λονδίνο. Να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε κάθε κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία. Να αισθανθώ ότι αφήνουμε πίσω τα δύσκολα χρόνια της κρίσης κι ότι η πόλη μας θα αποτελέσει πρότυπο για πολλούς άλλους δήμους. 

Αισιοδοξώ για περισσότερες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις στους ανοιχτούς χώρους της πόλης: ελεύθερη πρόσβαση στο ΟΑΚΑ για τους δημότες, προγράμματα μαζικού αθλητισμού και οργανωμένες αθλητικές δράσεις σε τακτική βάση, περισσότερες περιβαλλοντικές δράσεις στο άλσος Συγγρού, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στο θεατράκι του άλσους και στο Αμαλιείο τα καλοκαίρια… Οραματίζομαι γέλια, μουσικές, λαμπερά πρόσωπα, άνθιση. Σε μια πόλη αεικίνητη και ανίκητη!

ΜΑΡΟΥΣΙ: Σε ποιον τομέα αισθάνεσαι ότι μπορείς να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό στο Μαρούσι; 

ΤΙΝΑ: Αν και είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά από 13 χρόνια εμπειρία στην Κεντρική Διοίκηση είναι αρκετοί οι τομείς στους οποίους δύναμαι να συνεισφέρω ουσιαστικά, όπως:

-Στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στη γόνιμη συνεργασία με Εκπαιδευτικά κέντρα και στην αναβάθμιση του Κέντρου Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δήμου (σχετική εμπειρία ως Εκπαιδεύτρια του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας και πρώην εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

-Στην αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, με καλύτερη διασύνδεση των επιχειρήσεων με τους δημότες, αξιοποιώντας αποτελεσματικότερα βάσεις δεδομένων των επιχειρήσεων που εδρεύουν στον Δήμο (ως Στατιστικός).

-Στην προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα (σχετική εμπειρία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).

-Στην αξιοποίηση χώρων και δημοτικής περιουσίας (σχετική εμπειρία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).

-Τέλος στην προαγωγή του αθλητισμού και του πολιτισμού (ως δημότης που συμμετέχει ερασιτεχνικά σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του δήμου). 

ΜΑΡΟΥΣΙ: Τι είδος μουσικής ακούς; Πες μου τρία αγαπημένα σου τραγούδια

ΤΙΝΑ: Ακούω ευχάριστα σχεδόν κάθε είδος μουσικής αρκεί να συνδυάζεται σωστά με το μέρος, την παρέα και τη διάθεση. Θα σας πω όμως ότι οι προτιμήσεις μου χαρακτηρίζονται από εποχικότητα: τον χειμώνα ακούω περισσότερο ροκ ή jazz, ενώ το καλοκαίρι θα προτιμήσω house και lounge. Από ελληνικά ακούω κυρίως λαϊκά, έντεχνα, ροκ και ρεμπέτικα, κάθε εποχή του χρόνου.

Τρία από τα αγαπημένα μου τραγούδια είναι το Feeling Good της Nina Simone, το Uprising των Muse και τέλος, Σωκράτης Μάλαμας, Σ’τα είπα όλα (σχεδόν όλα).



Η Τίνα Μαρτίνη γεννήθηκε και ζει στην περιοχή Ηπειρώτικα, στο Μαρούσι, όπου και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της (2ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο Αμαρουσίου).

Εργάζεται στη Διεύθυνση Αερολιμένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπου διορίστηκε το 2009, με παράλληλη δραστηριότητα στην Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας ως Εκπαιδεύτρια Αεροπορικής Ασφάλειας και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ως Εκπαιδεύτρια Στατιστικής.

Κατά το παρελθόν, έχει εργαστεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Εκπαιδευτικός-Οικονομολόγος και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.



4 σχόλια:

  1. πολυθεσιτης η εν λογω κυρια με κομματικο προφιλ με διορισμους ποιος ξερει με τι κομματικα μεσα...πηξαμε στους δημοσιους υπαλληλους πολυθεσιτες που επιζητουν και την ψηφο μας για να γεμισουν την ηδη παραφουσκωμενη τσεπη τους ενω ο κοσμος πειναει.τραγικες και εγκληματικες καταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να σας διευκρινίσω κάτω από ποιες συνθήκες διορίστηκα.
    1. Διορισμός στο Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ Γ231-31.08.2006), μετά από γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    2. Διορισμός στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΦΕΚ Γ3-07.01.2009), μετά από γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    Ο πρώτος στην Σάμο και ο δεύτερος στην Κέρκυρα, αν γνωρίζετε που βρίσκονται τα νησιά αυτά κι αν έχετε υπηρετήσει ποτέ σε παραμεθόρια ή προβληματική περιοχή.
    Αυτά που σίγουρα δεν γνωρίζετε, είναι ότι ένας νέος διορισμός συνεπάγεται την αυτοδίκαιη απόλυση από την προηγούμενη θέση κι ένας δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου δεν λαμβάνει αποζημίωση, εφόσον κατοικεί στο Μαρούσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΤΟ ΈΡΓΟ ΣΟΥ ΤΊΝΑ ΠΡΟΧΏΡΑ ΠΆΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΆ

    ΑπάντησηΔιαγραφή