Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Στους 49 οι νεκροί από τις δολοφονικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία

Ο ψυχασθενής εθνικιστής δολοφόνος επιτέθηκε σε δύο τζαμιά, ενώ έκανε live μετάδοση στο Facebook την ώρα που πυροβολούσε. Το φρικιαστικό βίντεο, θυμίζει βιντεοπαιχνίδι, αλλά είναι αληθινό.
Ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς (49 μέχρι τώρα) και τραυματίες, στο μακελειό στη Νέα Ζηλανδία. 

Ο δολοφόνος επιτέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δύο τζαμιά στην περιοχή Κράιστσερτς δίχως να έχει γνωστό αν έδρασε μόνος. 

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, ένας 28χρονος Αυστραλός με το όνομα Μπρέντον Τάραντ (φωτο) είναι ο ένας μακελάρης.
Η Dailymail μεταδίδει ένα βίντεο το οποίο υποστηρίζει ότι δείχνει τη στιγμή της άφιξης του ενόπλου στο ένα από τα δύο τζαμιά, καθώς το μετέδωσε με live βίντεο στο Facebook. Φαίνεται ένας άνδρας που βγάζει από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του όπλα και φτάνει στην είσοδο του τζαμιού.

Αυτό που γεννά πολλά ερωτηματικά είναι οι επιγραφές που φέρει το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεση στην πόλη Κράισττσερτς κατά την διάρκεια του Μακελειού στη Νέα Ζηλανδία. Μεταξύ των επιγραφών, διακρίνεται κατά μήκους της κάνης και η λέξη «Τουρκοφάγος» γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες, αλλά και τα ονόματα προηγούμενων δραστών αντίστοιχων επιθέσεων. 

Το μανιφέστο του δράστη 

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο μακελάρης στην σελίδα του στο Twitter (τώρα έχει κλείσει) ανάρτησε «μανιφέστο» στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια. «Μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Ισχυριζόταν επίσης, ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» και ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου