Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πέθανε ο Φαίδων Γεωργίτσης

Φωτο: Ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, με τη σύζυγό του Μπέτση.

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα 1η Μαρτίου 2019 ο Φαίδων Γεωργίτσης σε ηλικία 80 ετών. Είχε προσβληθεί από καρκίνο στον εγκέφαλο. 

Ο Φαίδων Γεωργίτσης, σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία "Ποτέ την Κυριακή" του Ζυλ Ντασέν το 1960. 

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης του Κουν αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον θίασο του Μ. Βολανάκη. 

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά "Κόκκινο δαχτυλίδι", ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του '90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές "Καλημέρα Ζωή" και "Λάμψη" του Νίκου Φώσκολου. 

Ασχολήθηκε επίσης με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα. 

Προσωπική ζωή 

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη αλλά χώρισαν, και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτση (γαλλικής καταγωγής και μοντέλο της Σανέλ) με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και τη Μαρίζα. Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει στο Κορωπί το θέατρα «Κεκρωπία» θέλοντας να «παντρέψει» σε μια λέξη, την Κρωπία (Κορωπί) με το μυθικό ιδρυτή της Αθήνας, Κέκροπα. Το θέατρο, είχε δημιουργηθεί στο κτήμα του Φαίδωνα Γεωργίτση, όπου τα τελευταία χρόνια για τον ηθοποιό, ήταν ένας χώρος καλλιτεχνικού και πνευματικού διαλογισμού. Η γιόγκα αποτέλεσε για τον Φαίδωνα Γεωργίτση μία μεγάλη αγάπη, που μπήκε στη ζωή του το 1961, όταν είχε γνωρίσει ένα γιόγκι και μαζί του είχε περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι, όπου έτρωγαν πέντε φορές την ημέρα σκέτο ρύζι κι έκαναν ασκήσεις. Μάλιστα, ο ηθοποιός ετοιμαζόταν να φύγει για τα Ιμαλάια αλλά ένας τραυματισμός τον έκανε να αλλάξει γνώμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου