Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Τι πραγματικά έγινε στην συγκέντρωση Αμπατζόγλου – Τι σήμαινε η παρουσία Μεϊμαράκη

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (φωτό) παρευρέθηκε στην χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση (περίπου 1500 άτομα) του υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Στο πλευρό του, κομψή και διακριτική, ήταν η σύζυγός του Ιωάννα Κολοκοτά, κόρη της ηθοποιού Νίτσας Μαρούδα. Τι σήμαινε η παρουσία Μεϊμαράκη στη συγκέντρωση Αμπατζόγλου; Το είπε ο ίδιος με ξεκάθαρο λόγο προλογίζοντας τον υποψήφιο Δήμαρχο Αμαρουσίου: «Η ΝΔημοκρατία στο Μαρούσι, στηρίζει μόνο Θόδωρο Αμπατζόγλου!». 


Όλες οι φωτογραφίες: ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητηριο

Κατά πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες, είχαν γίνει τηλεφωνήματα των δύο άλλων δεξιών υποψηφίων, Πάνου Βραχνού και Γιάννη Νικολαράκου, στην τοπική της ΝΔημοκρατίας. Οι δύο υποψήφιοι, διαμαρτύρονταν που η τοπική είχε εκδώσει ανακοίνωση στήριξης στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Προηγούμενες παρουσίες κομματικών στελεχών σε συγκέντρωση του Βραχνού, όπως και του Νικολαράκου, δημιουργούσαν την εντύπωση πως η ΝΔ στήριζε εξίσου όλους τους δεξιούς υποψηφίους στο Μαρούσι. Η παρουσία και ο λόγος Μεϊμαράκη, έγινε προφανώς για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Η ΝΔημοκρατία έστελνε το πιο επίσημο μήνυμα: «Μόνο Αμπατζόγλου!».

Βαγγέλης Μεϊμαράκης : «Η ΝΔημοκρατία στηρίζει μόνο τον Θόδωρο Αμπατζόγλου!»

Η παρουσία και ο λόγος Μεϊμαράκη, έχει και μία άλλη σημειολογία στην πολιτική σκακιέρα. 
Είναι άλλο να σε στηρίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και άλλο ένας απορριφθείς λόγω «μη ανεκτών» απόψεων, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα.

Το ξεκαθάρισμα όμως αυτού του κομματικού λογαριασμού, δημιουργούσε ένα πρόβλημα στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου: Υπερτονιζόταν η κομματική του ταυτότητα, σε αντίθεση με τον ανθυποψήφιό του, Γιώργο Καραμέρο, που έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να φανεί ανεξάρτητος και απογαλακτισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ (δες ΕΔΩ ). 

Έτσι, σε αυτή την συγκέντρωση υπήρξε μέριμνα, ώστε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, να διακριθεί ως πολυσυλλεκτικός. Να υπογραμμιστεί δηλαδή, ότι μπορεί να είναι ΝΔημοκράτης, όμως θα συνεργαστεί με κάθε έναν που έχει ουσιαστικές ιδέες επ' ωφελεία του Δήμου, έστω και αν αυτός, ανήκει σε άλλο κομματικό χώρο. 

Οι «Ποταμίσιοι»

Φωτο: Ο προερχόμενοι από το Ποτάμι, Γιώργος Ξεζωνάκης και Σταύρος Θεοδωράκης, στην συγκέντρωση Αμπατζόγλου, ως υποψήφιοι δημ.σύμβουλοι της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, διαφάνηκε στην συγκέντρωση, σε αρκετά σημεία. Το πρώτον, υπήρξε δήλωση από τον εκπρόσωπο του Ποταμιού, Στέλιο Φενέκο:« Πιστεύω και πιστεύουμε στις ικανότητες και το όραμα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου και μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα». Αλλά και οι «ποταμίσιοι», Γιώργος Ξεζωνάκης και Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσιάστηκαν και εναγκαλίστηκαν με τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού του. 

Ο πολλυσυλεκτικός χαρακτήρας, τονίστηκε επίσης και στον λόγο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη : « ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθύνεται σε όλους τους δημότες και όλους τους πολίτες πάνω από μικροκομματικές αντιλήψεις» (δες ΕΔΩ ), αλλά και στον λόγο του ίδιου του υποψήφιου Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου : «Αποφεύγουμε τις οξύτητες και το διχαστικό λόγο, επενδύουμε στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης. Αναζητούμε αυτά που μας ενώνουν κι αφήνουμε πίσω μας αυτά που μας χωρίζουν...»

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου υποσχέθηκε ότι, ως αυριανός Δήμαρχος, θα είναι ο Δήμαρχος στην υπηρεσία του πολίτη και στο πλευρό του δημότη για να πάει το Μαρούσι στη Νέα Εποχή και περιέγραψε τους δέκα άξονες δράσεις της δημοτικής του αρχής την επομένη της νίκης. 

1.Καθαρή πόλη, «πρωταθλητής» στην ανακύκλωση.
2.Προάστιο με «πράσινο» χαρακτήρα.
3.Πόλη ασφαλής, με περισσότερο φως.
4.Άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις , με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , πεζοδρόμια και κανόνες στάθμευσης.
5.Αθλητισμός & Πολιτισμός, στην «πρώτη γραμμή».
6.Προάστιο ανθρωπιάς & Αλληλεγγύης.
7.Πόλη φιλική στην επιχειρηματικότητα.
8.Τόπος φιλικός για τη Νέα Γενιά.
9.Περισσότερες δουλειές για τους συμπολίτες μας.
10.Νέα Έργα , που αυξάνουν την περιουσία της πόλης και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου