Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Υπερκομματικός και διαπνεόμενος από νέους ανθρώπους, εμφανίστηκε ο Συνδυασμός #Ενωμένο Μαρούσι (Ρεπορτάζ)

Στη φωτογραφία, ο επικεφαλής του Συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος. Στο πλευρό του, η απαστράπτουσα σύζυγός του, Τάνια Γκιώση, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Μαζί της, έχει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Ευσταθία-Αναστασία.

Credits- Όλες οι φωτογραφίες ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο 


Εντυπωσιακή πραγματικά η συγκέντρωση. 1000 άτομα –ίσως και περισσότερα-παρευρέθηκαν χθες το μεσημέρι, στην εκδήλωση κοπής πίτας του Συνδυασμού #Ενωμένο Μαρούσι. Ο Γιώργος Καραμέρος, στην κατάμεστη αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, δήλωσε υπερκομματικός, τονίζοντας πως, δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά προβλήματα σε μια πόλη.

Ο λόγος του, αποδιδόταν ταυτόχρονα (φωτο), στη νοηματική γλώσσα. Από το περιβάλλον του Γιώργου Καραμέρου, μας είπαν, ότι η μετάφραση στη νοηματική, εκτός από ουσιαστική, ήταν και μια συμβολική επιπρόσθετη διαδικασία: στόχευε να δείξει ότι οι νέες ιδέες δεν είναι πάρτι και συγκεντρώσεις του σαλονιού, αλλά δράσεις που αναβαθμίζουν την κοινωνία.

Αν και ο Γιώργος Καραμέρος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδαμε να έχει στις πρώτες σειρές – ως αλλού είθισται - πολιτικούς του κόμματος που τον στηρίζει. Συμπεραίνουμε λοιπόν, και εξ αυτού, ότι ήταν μία άλλη συμβολική πράξη, που ήθελε να πει πως οι δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν κομματικό χαρακτήρα. Παρευρέθηκαν όμως στην εκδήλωση γνωστά πρόσωπα, από διάφορους άλλους χώρους. 

Ένας από τους υποστηρικτές του, που συναντήσαμε εκεί, ήταν ο γνωστός σεφ, Ηλίας Μαμαλάκης (φωτο).

Μιλήσαμε για λίγο μαζί του στο προαύλιο της Κεραμικής και μας είπε ότι γεννήθηκε, και μεγάλωσε στο Μαρούσι αλλά τώρα κατοικεί στον Διόνυσο. «Ήρθα όμως στην εκδήλωση, γιατί εκτιμώ πολύ τον Καραμέρο» συμπλήρωσε. 

Σε τιμητική θέση της πρώτης σειράς, καθόταν ο Χρήστος Βλάχος (με τα λευκά μαλλιά) και πίσω του ακριβώς, ο γιος του, Κωνσταντίνος Βλάχος. Ο Χρήστος Βλάχος, πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου, είναι ένα από τα πιο αξιοσέβαστα πρόσωπα που συνιστούν το κοινωνικό πορτρέτο του Δήμου. Επί σειρά ετών, υπήρξε μέγας Καθηγητής Μαθηματικών (της Γεωμετρίας κυρίως), και τον θυμούνται με συγκίνηση και νοσταλγία, πολλοί Μαρουσιώτες, να τους διδάσκει λέγοντας, συνήθως πριν την απόδειξη ενος θεωρήμταος, την φράση «ο κόσμος του πνεύματος και της τέχνης». 

Στην φωτογραφία, ο Γιώργος Καραμέρος, σφίγγει το χέρι της Τίνας Μαρτίνη, που εργάζεται στην Πολιτική Αεροπορία, και είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό #Ενωμένο Μαρούσι. Για την Τίνα, κάποια δημοσιογραφικά sites, έγραψαν πως είναι «η πιο όμορφη των εκλογών» και πως «κόβει την ανάσα». Υπερβολές, που ίσως εξοργίζουν μια άλλη πανέμορφη Αμαζόνα, που ακούει στο όνομα ...Μαρίνα. Στην ίδια φωτογραφία, στο δεξιό μέρος, οι υποψήφιες Αγγελική Μυταρά και Χρυσή Κουτρούλη. Η Αγγελική είναι μόλις 25 ετών (η νεαρότερη υποψήφια) και τελείωσε Χημικός Μηχανικός. Η Χρυσή είναι Νηπιαγωγός. 

Φωτο: Κωνσταντίνος Βλάχος και Τριαντάφυλλος Αξιώτης
Από τους δυνατούς υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους με το #Ενωμένο Μαρούσι, είναι και οι Κωνσταντίνος Βλάχος και Τριαντάφυλλος Αξιώτης.
Ο Κώστας Βλάχος, είναι Οδοντοτεχνίτης. Δημοτικός σύμβουλος από το 2006 έως σήμερα και επικεφαλής του συνδυασμού “Μαρούσι η πόλη μας” στις εκλογές του 2014. 
Ο Τριαντάφυλλος Αξιώτης έχει πολυετή εργασιακό βίο ως τεχνικός αεροσκαφών. Διετέλεσε Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και Σχολικών Επιτροπών στον δήμο Αμαρουσίου, ενώ είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών «ΑΙΟΛΟΣ». 

Στους αξιόλογους υποψήφιους, καταγράφεται και ο Αυτοκινητιστής, Αντώνης Μπιλιλής (φωτο). 
Ο Μπιλιλής γνωρίζει και αγαπά το Μαρούσι. Εκτός άλλων δραστηροτήτων του, είναι και ο διαχειριστής της σελίδας στο fb, ΜΑΡΟΥΣΙ Όμορφη Πόλη. 

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι αξιόλογοι-ες υποψήφιοι, που θα ανεφερθούν εν καιρώ.

Μία λίστα, με τα ονόματα όλων των υποψηφίων που ο Γιώργος Καραμέρος παρουσίασε, ακολουθεί:

Αξιώτης Τριαντάφυλλος
Βλάχος Κωνσταντίνος
Γιαννακάκος Ηλίας
Γιανέλας Ιωάννης
Δαμάσκου Γεωργία
Δρύβα Αφροδίτη
Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος
Ιωαννίδου Αικατερίνη
Κανάρη Κυριακή-Ντάλη
Καπασσά Μαρία
Καπερώνη Νικολέτα
Καστανάκης Θεόδωρος
Κατρανοπούλου Ελένη
Κουκουβίνου Βασιλική Βάση
Κουτρούλη Χρισή
Λέννης Σταμάτης
Μανιός Μάριος
Μαρτίνη Σταματία Τίνα
Μαχαίρα Δέσποινα
Μονεμβασιώτου Ελένη
Μοστρούς Ευάγγελος
Μπιλιλής Αντώνης
Μπόγδανος Σπυρίδων
Μυταρά Αγγελική
Νάννος Δημήτρης
Νικολακόπουλος Φίλιππος
Οικονόμου Γεώργιος
Παπαγρηγορίου Κωνσταντίνα
Παπασλιώτη Μαρία
Παπαχαραλάμπους Αλέξανδρος
Πέρου Αγγελική
Πέτρου Μάριος – Βασίλειος
Πολίτη Γεωργία Ζέτα
Ρασσιάς-Δούσης Ευάγγελος
Σακκελαρίου Δέσποινα-Ντέπη
Σέρβος Παναγιώτης
Τσιράκης Γεώργιος
Χαλιώτη Γερασιμούλα Μέμα
Χατζηαρσενίου Μιχαήλ
Χρονέας Κωνσταντίνος
Χωραφόπουλος Σίμον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου