Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ-Αγίου Βαλεντίνου! Πού πας χωρίς τούρτα αγάπη μου;

Ρεπορτάζ στο Μαρούσι. Η πολύ αγαπησιάρικη τούρτα στην βιτρίνα του Απολλώνιον, στην αρχή της Ερμού. Συνοδεύεται και από βέρα, που υπόσχεται σοβαρό σκοπό και όχι μόνο one night stand και μετά μην τον είδατε. Ο Άγιος Βαλεντίνος, είναι ο προστάτης του έρωτα, αλλά όχι και των ελεύθερων σκοπευτών που χτυπάνε και φεύγουν. 


Ήρθε, ήρθε πάλι ο Άγιος Βαλεντίνος, και τα μαγαζιά συντονίστηκαν με το πνεύμα της μέρας. Τιμούν τον Άγιο, ιδιαιτερα οι μερακλήδες καταστηματάρχες του Μαρουσιού. Παράδειγμα ο Αλέξανδρος Καραδήμας που εμπορεύεται πουκάμισα και γραβάτες. Έχει γεμίσει τη βιτρίνα του μαγαζιού του Da Vinci (Ερμού 4), με κόκκινες καρδούλες και ανοίγει την πόρτα ευχόμενος Happy Valentine στους περαστικούς.

«Σ’ Αγαπώ!». Πες το με τούρτα, βάλε το χέρι στην τσέπη και αγόρασε ένα γλυκό. Μην είσαι τσιγκούνης. Δεν ευνοεί ο Άγιος τους σπαγκοραμμένους. Κόκκινο το χρώμα που κυριαρχεί σήμερα στις τούρτες. Και το σχήμα, βέβαια της καρδιάς. Να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις: Στη φωτογραφία, ερωτικές τούρτες στη βιτρίνα του Βενέτη (Βασ. Σοφίας 50). 

Είσαι ερωτευμένος; Θέλεις να την συγκινήσεις;  Πάρε της αρκουδάκι. Αποτέλεσμα εγγυημένο. Ωραία αρκουδάκια έχει στο Πάρε-Πάρε, στην Ερμού 26. Τι νόημα έχει το αρκουδάκι ρωτάς; Τόσο άσχετος είσαι; Θα σε λέει αρκούδο! Δεν θέλεις; Και πώς θέλεις να σε λέει; Μπουμπούκο; Τρε μπανάλ.

Κι εσείς κυρίες μου, μην παρουσιαστείτε εμπρός του, με τίποτα νυχτικιές σαν κι αυτές που φοράει η Πάολα στα μπουζούκια. Φορέστε κάτι πιο προχωρημένο, πιο αισθαντικό και γαλλικό. Δυνατές λύσεις θα βρείτε στην Isabelle (Δήμητρας 13).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου