Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενόψει των εκλογών - Συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Στη φωτο (από δεξιά) : Ο οικονομολόγος Φίλιππος Σαχινίδης, η Αναπληρώτρια του Τομέα Υγείας Ρόζα Βρεττού και ο Γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου, Στράτος Γουδινάκος.

Οξύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (4 Φεβρ 2023). Κατά την εκτίμησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «σχεδόν μηδενική πιθανότητα» να κερδίσει τις εκλογές, «για την τεράστια αναξιοπιστία που έδειξε στα 4 ½ χρόνια διακυβέρνησης του, συνεργαζόμενος με την ακροδεξιά παράταξη των ΑΝΕΛ».

Η ομιλία του Φίλιπου Σαχινίδη, ίσως να άφηνε παντελώς αδιάφορο τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει γίνει τώρα «slim fit» και διάγει μια περίοδο dolce vita με ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα ενδιέφερε όμως τον Αλέξη Τσίπρα, αν ελπίζει  σε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικά σημεία από την ομιλία του Φίλιππου Σαχινίδη:

•Είναι θέμα πλέον ημερών να προκηρυχθούν εκλογές. Εκτιμώ ότι μάλλον η ημερομηνία που έχει θέσει σαν στόχο η κυβέρνηση είναι η 9η Απριλίου.

• Η πιθανότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές, είναι σχεδόν μηδενική. Και αυτό, για την τεράστια αναξιοπιστία που έδειξε στα 4 ½ χρόνια διακυβέρνησης, συνεργαζόμενος με την ακροδεξιά παράταξη των ΑΝΕΛ.

• Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες για τη χώρα, αλλά και κρίσιμες και καθοριστικές για την παράταξή μας.

• Το γεγονός ότι ζούμε σε συνθήκες κολοβού κοινοβουλευτισμού, που οι παλαιότεροι θα μπορούσαν να τον παραλληλίσουν με την ιστορική εμπειρία 1952 – 1963, είναι αυτό που ανοίγει το παράθυρο να έχουμε αυτές τις θεσμικές εκτροπές, όπως είναι το φαινόμενο των υποκλοπών. Πιστεύετε ότι εάν υπήρχε μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν το ΠΑΣΟΚ του 38% και 40 %, θα τολμούσε ποτέ ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ του επιτελικού κράτους, να παρακολουθήσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

• Για αυτό, έχουμε πρόσθετη ευθύνη, βαδίζοντας προς τις εκλογές να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανατρέψουμε τις συνέπειες αυτού του κολοβού δικομματισμού.

•Ακούω πολλές φορές, ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει προτάσεις συνεργασίας. Είχαν το περιθώριο το 2015, να προτείνουν αν όχι στο ΠΑΣΟΚ (γιατί εμάς μας καταλόγισαν ότι κάναμε τα μνημόνια), μπορούσαν να απευθυνθούν σε μια άλλη προοδευτική δύναμη, το ΠΟΤΑΜΙ. Δεν τους είδα να πηγαίνουν στο ΠΟΤΑΜΙ. Το μόνο που τους είδα, ήτανε να πηγαίνουν να συνεργαστούν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Φωτο : Η υποψήφια βουλευτής Κατερίνα Μπατζελή 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και υποψήφιοι βουλευτές
του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών:

Παναγιώτης Βλάχος

Ρένα Καρανικολάου

Ελένη Μουλουδάκη

Κατερίνα Δορυφόρου

Μιλένα Αποστολάκη

Έφη Χαλάτση

Γιάννης Πούπκος

Ρένια Ζαρκαδούλια

Κατερίνα Μπατζελή

Ακολουθούν άλλες εικόνες:

Φωτο : Στην πρώτη σειρά, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ρένα Καρανικολάου και Παναγιώτης Βλάχος

Φωτο : Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου Κωστής Σηφάκης και πίσω του, ασχολούμενη με το κινητό της τηλέφωνο, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

Φωτο : Η Ραλλού Γιαννιού, Αντιπρόεδρος Forum νέων Αμαρουσίου ·Υπεύθυνη Οργανωτικού & Νεολαίας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου

Φωτο : Ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Παναγιώτης Σαγρής και πίσω του ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Κώστας Βλάχος.

Φωτο : Ο Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου, Στράτος Γουδινάκος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου