Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΜΑΡΟΥΣΙ : 12 μήνες, 12 μέρες, 12 φωτογραφίες του 2022 !

Ιανουάριος : Φωτογραφία της 25ης Ιανουαρίου 2022, όταν το Μαρούσι ντύθηκε στα λευκά. Το χιόνι είχε αρχίσει να πέφτει από το πρωί της 24ης Ιανουαρίου. Οι Μαρουσιώτες βγήκαν από τα σπίτια τους την επόμενη μέρα. Ο Δήμος έκανε εκχιονισμούς μέχρι και την 28η Ιανουαρίου.

Φεβρουάριος :
Φωτογραφία της 19ης Φεβρουαρίου 2022. Street Artists δίνουν χρώμα και φαντασία στο Μαρούσι. Ήταν μια ωραία ιδέα του Αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, Γιάννη Ιωαννίδη στο πλαίσιο των οδηγιών του Δημάρχου "να ομορφύνει η πόλη !". Οι νεαροί καλλιτέχνες έβαψαν καφάο του ΟΤΕ, σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου. Τα άχαρα γκρίζα κουτιά, έγιναν έργα τέχνης. Στη φωτό, η καλλιτέχνις Naiv φιλοτεχνεί μια σμέρνα σε καφάο της οδού Δημητρίου Ράλλη.

Μάρτιος :
Φωτογραφία της 25ης Μαρτίου 2022. Η λαμπερή μέρα της μεγάλης μας Εθνικής Εορτής. Τα παιδιά του 4ου ΓΕΛ Αμαρουσίου λίγο πριν την παρέλαση, κάνουν πρόβα.

Απρίλιος :
Κυριακή των Βαΐων 2022. Ο χορευτικός όμιλος φοιτητών Νάξου, καλεσμένος από τον Δήμο Αμαρουσίου, έδωσε μία ομολογουμένως εξαιρετική παράσταση στην πλατεία Ευτέρπης.

Μάϊος :
Μια γιορτή για τα αδέσποτα ζώα πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου στην πλατεία Γαρδέλη την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. Εστίαζε στην υιοθεσία και προστασία αδέσποτων ζώων, αλλά ήταν κάτι περισσότερο: Μια ανοιξιάτικη γιορτή με το μήνυμα της Αγάπης. Στη φωτο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και η Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού, Φιλοζωϊκού, Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Μαριάννα Ζερβάκη

Ιούνιος :
Φωτογραφία της 18ης Ιουνίου 2022 από το γλέντι μέχρι πρωίας στο γραφικό ύψωμα της εκκλησιάς της Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι. Ο χορός στήθηκε στον περίβολο της εκκλησιάς, όπως γινόταν παλιά, και εξακολουθεί να γίνεται σήμερα σε πολλά πανηγύρια.

Ιούλιος :
Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου. Φωτογραφία της 14ης Ιουλίου 2022, λίγο πριν την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Αίθριο Θέατρο.

Αύγουστος :
 Δεκαπενταύγουστος στο Μαρούσι. Φωτογραφία από την παραμονή της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, από τον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Σεπτέμβριος :
Φωτογραφία από την πρώτη μέρα (3 Σεπτεμβρίου 2022) του Youth Festival στο Μαρούσι. Υπεύθυνος για τη διοργάνωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Οκτώβριος :
Φωτογραφία στην πλατεία Ευτέρπης, λίγο πριν την παρέλαση για την Εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτ 1940. 

Νοέμβριος :
Φωτογραφία από την «Γιορτή τσικουδιάς 2022». Η γιορτή, διοργανώθηκε από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ), το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022.

Δεκέμβριος :
Παραμονή Χριστουγέννων 2022 στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Αγίας Λαύρας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου