Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Χιονοστιβάδα καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς - Γονείς έσπασαν την πόρτα της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό και ζητούν πίσω τα παιδιά τους

Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, σε κτίριο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, όταν ζευγάρι Σύρων, συνοδευόμενο από άνδρα που μετέφραζε στα ελληνικά, απαίτησε να πάρει τα παιδιά του, κάποια από τα οποία φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο

Όπως υποστήριξαν οι γονείς, το 2021 με εντολή κοινωνικής λειτουργού τούς αφαιρέθηκαν τα τέσσερα παιδιά, τα χώρισαν και τα έβαλαν να μένουν σε διαφορετικές δομές.

Κατήγγειλαν, δε, ότι έκλειναν τα παιδιά σε κλουβί για πουλιά για μέρες χωρίς να τους δίνουν τροφή.

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την Κιβωτό: 

Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση, ταξίδια στο εξωτερικό που φέρεται να έκανε ανώτερο στέλεχος της Κιβωτού, παίρνοντας μαζί του συγκεκριμένα παιδιά. Ένας 19χρονος μάλιστα καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο για παιδόφιλο.

Πατέρας Αντώνιος : «Είναι όλα ψέματα!»

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και είπε:

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στεναχωρημένος με όλα αυτά που ακούω. Εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας, 25 χρόνια, στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Μάθαμε από ένα δημοσίευμα όλα αυτά και δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω. Αυτό που μπορώ να πω είναι το εξής. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα. Είναι από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, που δεν ήξεραν τα όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν και η “Κιβωτός”, με όλο το επιστημονικό προσωπικό και με εξειδικευμένους ψυχολόγους και ψυχιάτρους, το πρώτο πράγματα που προσπαθεί να κάνει είναι να τους θεραπεύσει το τραύμα»

19χρονος για πατέρα Αντώνιο: «Έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου»

Ο πατέρας Αντώνιος διαψεύδει τις καταγγελίες σε βάρος της Κιβωτού του Κόσμου, ωστόσο ο 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος της δομής, με κατάθεσή του κατονομάζει τον ίδιο τον ιερέα για ασέλγεια σε βάρος του.

Ο 19χρονος που καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο υποστήριξε: «Καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Κι αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μία μέρα στη θάλασσα 10 φορές».

«Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του».

Την κατάθεση του 19χρονου ενισχύσει η καταγγελία του 17χρονου που μίλησε στο OPEN το βράδυ της Κυριακής. Όπως είπε, ο συνομήλικός του από τη δομή της Χίου έγινε μάρτυρας της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη από τον πατέρα Αντώνιο το καλοκαίρι του 2021.

«Μια φορά που μπήκε στο δωμάτιο του πατέρα να αφήσει το φαγητό του, πρόλαβε και είδε για δευτερόλεπτα τον πατέρα που με παρενοχλούσε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδε, δεν το συζητήσαμε γιατί ντρεπόμουν. Το μόνο που του είπα είναι "εγώ σ’ τα έλεγα"», έχει δηλώσει ο 19χρονος για τον φίλο του.

Ο 19χρονος υποστηρίζει στην κατάθεσή του, ότι δεν είναι το μοναδικό θύμα. «Θεωρώ ότι ο πατήρ Αντώνιος είναι παιδόφιλος, αφού παρενοχλούσε εμένα που ήμουν 16,5 και το άλλο παιδί που ήταν 15,5 ετών. Μιλώντας τηλεφωνικά με άλλη κυρία η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α΄ Γυμνασίου», δήλωσε.

Σε ανάκριση ο πατέρας Αντώνιος με εντολή Ιερώνυμου

Δήλωση Αρχιεπισκόπου: «H Εκκλησία δεν πρόκειται να ανεχθεί επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές, που λερώνουν το ράσο»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρενέβη για το σκάνδαλο με την ΜΚΟ. Σε επιστολή του διέταξε τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου, ενώ του επέβαλε την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου και του Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη. Όπως τονιζόταν από το Μαξίμου, στόχος είναι να εξεταστεί το πλαίσιο και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση της προστασίας των παιδιών όσο θα διαρκέσει η δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών στη δομή, καθώς η εισαγγελία Ανηλίκων ερευνά τις καταγγελίες για περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής παρενόχλησης στη δομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου