Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Τι «παίζει» στις δημοτικές εκλογές 2023 στο Μαρούσι - Ποιοι είναι σίγουρο πως θα εκλεγούν από τον συνδυασμό Αμπατζόγλου

Μέχρι στιγμής, δεν έχει φανεί υποψηφιότητα ικανή να «χτυπήσει» την υποψηφιότητα Αμπατζόγλου. Όλα δείχνουν ότι ο Θόδωρος Αμπατζόγλου θα είναι και πάλι Δήμαρχος στο Μαρούσι με το χρίσμα της ΝΔ, και πως αυτή τη φορά, δεν θα υπάρξουν «αντάρτες». Οι Νικολαράκος, και Ρώτας δεν θα τολμήσουν να σχηματίσουν δικούς τους συνδυασμούς, αφού ο νέος νόμος, τους αποκλείει από «διαπραγματεύσεις».

Θυμίζουμε ότι το 2019, ίσχυε ο νόμος της απλής αναλογικής και ο Αμπατζόγλου είχε εκλεγεί μεν Δήμαρχος, αλλά δεν διέθετε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο για να περνά τις αποφάσεις σε μεγάλα και μικρά θέματα. Έτσι ήταν αναγκασμένος να συνεργαστεί με «αντάρτες» δίνοντας τους όμως εκείνα που ζήτησαν για τη συνεργασία: αξιώματα και θέσεις.

Στις εκλογές του 2023...
Αυτή τη φορά, ο νόμος έχει αλλάξει: εκείνος που θα βγει Δήμαρχος, θα έχει αυτόματα και την πλειοψηφία εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι, όσοι το 2019, σχημάτισαν συνδυασμό με στόχο να διαπραγματευτούν θέση Αντιδημάρχου, τώρα δεν θα μπορούν να το κάνουν. Το ίδιο ισχύει για κάποιους που είχαν κατέβει δημοτικοί σύμβουλοι με άλλη παράταξη και ύστερα πήραν θέση στον Δήμο προσχωρώντας έξυπνα μετά τις εκλογές στον συνδυασμό Αμπατζόγλου.

Τι γίνεται στον διευρυμένο συνδυασμό Αμπατζόγλου

Τι έδειξε το 2019;

Πρώτος σε προσωπικούς ψήφους στο Μαρούσι, αναδείχτηκε ο Στέφανος Τσιπουράκης ο οποίος έφερε 1165 ψήφους, δηλαδή, όσους έφεραν οι 48 υποψήφιοι μαζί, του συνδυασμού Ρώτα.

Δεύτερος σε ψήφους ήταν ο Πέτρος Κόνιαρης με 1119 ψήφους. Κόνιαρης και Τσιπουράκης μαζί, έφεραν περισσότερους από όσους έφερε όλος ο συνδυασμός του Γιάννη Νικολαράκου (44 υποψήφιοι συνολικά).

Στις πρώτες θέσεις ήταν και

Δημήτρης Σμυρνής (924 ψήφους)

Βαγγέλης Κάββαλος (920 ψήφους)

Σπύρος Σταθούλης (904 ψήφους)

Ρένα Χαλιώτη (811 ψήφους)

Όλοι αυτοί, είναι σίγουρο ότι θα εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, στις ερχόμενες εκλογές Οκτωβρίου 2023.

Τι γίνεται με εκείνους που κατέβηκαν με διαφορετικό συνδυασμό, αλλά προσχώρησαν μετά το αποτέλεσμα της Α Κυριακής στον συνδυασμό Αμπατζόγλου;

Ο Νίκος Πέππας (Πρόεδρος της ΚΕΔΑ) είχε κατέβει με τον συνδυασμό του Πάνου Βραχνού, και έφερε 596 ψήφους. Είναι σχεδόν σίγουρο (αν υπολογίσουμε και την καλή μέχρι τώρα θητεία του στην ΚΕΔΑ) πως θα εκλεγεί πάλι και πιθανότατα θα αυξήσει τις ψήφους. Το ίδιο ισχύει για την Ελένη Λέκκα (566 ψήφους). 

Η Κατερίνα Βουρλάκη (Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ) είχε κατέβει με τον συνδυασμό του Γιάννη Νικολαράκου. Έφερε τότε, 235 ψήφους. Με αυτές τις ψήφους, είναι μάλλον αδύνατον να επανεκλεγεί έστω και αν κατέβει με τον Αμπατζόγλου, διότι προηγούνται (σε αριθμό ψήφων) πολλοί άλλοι από τον ορίτζιναλ συνδυασμό Αμπατζόγλου.

Ο Γιάννης Νικολαράκος (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού) έχει κάποιες λίγες ελπίδες να εκλεγεί, αν κατέβει με Αμπατζόγλου. Πάντως και να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, είναι μάλλον απίθανο να βρεθεί ξανά σε θέση Αντιδημάρχου. 

Η Μάντυ Ρώτα (Γεν.Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου) είχε κατέβει με τον συνδυασμό του πατέρα της φέρνοντας 401 ψήφους. Η Μάντυ, έχει κάποιες ελπίδες να βρεθεί ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους στον Δήμο Αμαρουσίου, με την προϋπόθεση βέβαια πως θα κατέβει με τον συνδυασμό Αμπατζόγλου.



 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Αυτό έλλειπε να έχει παράπονα και ο Νικολαράκος, έγινε αντιδήμαρχος από το πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή