Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Βλαχοπιώτης : «Τα γλυπτά του Γεωργιάδη δεν πρέπει να φύγουν από το Μαρούσι!»

Φωτο : Ο  μαρουσιώτης γλύπτης Γιώργος Γεωργιάδης και ο Θανάσης Βλαχοπιώτης 

Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Θανάσης Βλαχοπιώτης, ως ενεργός πολίτης πια, συμπαρατάσσεται στον αγώνα της καλλιτεχνικής ομάδας ARTΕΜΕΙΣ για να μη φύγουν τα τεράστιας καλλιτεχνικής αξίας γλυπτά Γεωργιάδη από το Μαρούσι. Για τον λόγο αυτό, επισκέφτηκε χθες το εργαστήριο του μεγάλου μας γλύπτη. 

Η καλλιτεχνική ομάδα ARTΕΜΕΙΣ εκτιμά την κίνηση του Θανάση Βλαχοπιώτη, τον ευχαριστεί πολύ και τον ανακηρύσσει επίτιμο μέλος.

Φωτο : Η Θεά Άρτεμις, έργο Γεωργιάδη δωρεά στον Δήμο Αμαρουσίου.  Βρίσκεται στην πλατεία Κασταλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Γεωργιάδης, στο παρελθόν έχει χαρίσει έργα του στον Δήμο Αμαρουσίου, και τώρα, επιθυμεί να κάνει ΔΩΡΕΑ, όλα τα καλλιτεχνικά έργα του στο Μαρούσι, αρκεί να βρεθεί χώρος να στεγαστούν και να μη καταχωνιαστούν σε αποθήκες.

Επί μήνες γράφουμε για την επιθυμία αυτή του πολυβραβευμένου μαρουσιώτη γλύπτη. Δυστυχώς, κανένας από το τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού  ΔΕΝ επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη παρόλο που ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε πως το Μαρούσι δεν πρέπει να χάσει τα έργα. 
Δεν ακούνε τον Δήμαρχο; Τι περιμένουν; Να βρεθεί άλλος Δήμος ή ίδρυμα και να πάρει τα έργα;  
Αυτή η απίστευτη καθυστέρηση δείχνει πως ο σημερινός Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος και οι λοιποί της Διεύθυνσης Πολιτισμού, δεν κατανοούν την τεράστια καλλιτεχνική αξία αυτών των έργων, και τι σημαίνει το Μαρούσι να αποκτήσει τοπόσημο με έργα Γεωργιάδη. 

Για το ποιος είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης, δείτε το βίντεο...

1 σχόλιο:

  1. Εδω ισχυει η παροιμια " Του χαριζουν γαιδαρο και τον κοιτα στα δοντια ". Μονο που σε αυτην την περιπτωση προκειται για καλλιτεχνηματα αξιας, που θα εξυψωσουν αφανταστα το πολιτιστικο επιπεδο της πολης. Τι σοι διανοουμενοι ειναι αυτοι οι κυριοι, και ποσο χρονο χρειαζονται για να παρουν την μεγαλη αποφαση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή