Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Αμπατζόγλου : «Η κομματική οργάνωση «ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου» και η δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» είναι ένα και το αυτό»

Απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου, στην ανακοίνωση της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι που τον κατηγορεί πως στο Mall έδωσε “Λευκή επιταγή με ευχολόγια ”. Ο Δήμαρχος, χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της παράταξης ως παραπληροφόρηση και τονίζει ότι " Η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, είναι παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου". 

Διαβάστε την απάντηση του Δημάρχου:


«Πριν τοποθετηθούμε στα όσα αναφέρονται σε μία ακόμη ανακοίνωση παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας της δημοτικής παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” καλό είναι να θυμίσουμε τα ακόλουθα:

1. Με προχτεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου αποκάλυψε τη «στενή» του σχέση με τη δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» του κ. Καραμέρου αναλαμβάνοντας το ρόλο του πολιτικού προστάτη, προσπαθώντας να δώσει φιλί ζωής σε μία καταδικασμένη από την κοινωνία αντιπολιτευτική τακτική. Έπεσαν λοιπόν οι μάσκες, η κομματική οργάνωση «ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου» και η δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» είναι ένα και το αυτό. “Το «ανεξάρτητο» «Ενωμένο Μαρούσι» είναι απόλυτα εξαρτημένο και είναι παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου και ο κ. Καραμέρος ήταν η κομματική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ όπως στα επίσημα κομματικά ΜΜΕ είχε ανακοινωθεί προεκλογικά παρά τις δικές του διαψεύσεις”.

2. Ως διορισμένος Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμέρος δεν άσκησε καμία “επαναστατική” ρητορική απέναντι στα συμφέροντα της εταιρίας του ''THE MALL ATHENS'', ούτε και τον θυμόμαστε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Μαρουσιωτών με κάποια παράσταση διαμαρτυρίας στην κυβέρνησή του, που και αυτή μαζί με άλλες δεν έδειξαν την απαραίτητη πυγμή.

3. Προχτές ο κ. Καραμέρος κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση του ''THE MALL ATHENS'', όπως και όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο επί της δικής μας θητείας, η επίλυση του όλου ζητήματος που αφορούσε στη διαγραφή 30 εκ. ευρώ χρέους για τον Δήμο μας, στην απόκτηση έκτασης 25 στρεμμάτων που θα γίνει πρότυπο μητροπολιτικό πάρκο και στην τακτοποίηση των ιδιοκτησιών της περιοχής Ήλιδας, ακολούθησε την στρατηγική της άρνησης και ουσιαστικά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων όσοι κερδίζουν από την απραξία και τη μονιμοποίηση εκκρεμοτήτων εις βάρος του Δήμου (που κινδύνευε με κατασχέσεις) και εις βάρος των Δημοτών που θα δεν είχαν στη διάθεσή τους κοινόχρηστους χώρους και πόρους για την ανάπτυξη του τόπου τους.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένα τα ανωτέρω τίθενται τα εξής ερωτήματα:

1. Ποιες πολιτικές σκοπιμότητες και ποια συγκεκριμένα συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Καραμέρος και το “Ενωμένο Μαρούσι” που αρνούμενοι την εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 24.02.2020) και την απαλλαγή του Δήμου από βάρη δεκαετιών, αντί να συμβάλλουν σε δημιουργικές προτάσεις κατά την έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου επί της υποβληθείσας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, διατυμπανίζοντας στην κοινή γνώμη πως υπάρχει κάποια άλλη συμφερότερη λύση, χωρίς ποτέ να την αναφέρουν;

2. Γιατί αυτή τη συμφερότερη λύση δεν την υπέδειξαν και δεν την επέβαλλαν επί των κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών ημερών τους;

3. Μήπως τελικά αρνούνται την οποιαδήποτε συνεργασία και συμμετοχή στην οριστική διευθέτηση εκκρεμότητας των τελευταίων δεκαετιών, γιατί νιώθουν πως τα σκήπτρα της επίλυσης θα πάνε σε αυτή τη Δημοτική Αρχή εις βάρος των συμφερόντων του ''THE MALL ATHENS'' και προς όφελος των Μαρουσιωτών;

Ας αποφασίσει ο κ. Καραμένος και η παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» από ποια πλευρά της ιστορίας θέλουν σταθούν.

Ως απάντηση λοιπόν στην ανακοίνωση της παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» επισυνάπτουμε (δείτε ΕΔΩ ) τις 24 παρατηρήσεις της Δημοτικής Αρχής στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ''THE MALL ATHENS'', τις οποίες η παράταξη του κ. Καραμέρου καταψήφισε απαιτώντας ο Δήμος Αμαρουσίου να σιωπήσει και να συμβούν όλα ερήμην του!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου