Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ των Κούκουζα. Μπόγδανου στον Δήμαρχο Αμαρουσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κούκουζας και Σπύρος Μπόγδανος, από την παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι, μας έστειλαν την ερώτηση που κατέθεσαν προς την διοίκηση του Δήμου. σχετικά με ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου, στο οποίο –σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν- φαίνεται να διαμένει υπάλληλος του δήμου.

Διαβάστε την ερώτηση


Προς :
Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρο.
Αντιδήμαρχο Ακίνητης περιουσίας κ. Σταθούλη Σπυρίδωνα
Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Σμυρνή Δημήτρη. 

Θέμα : Ακίνητο ιδιοκτησίας του δήμου Αμαρουσίου στη διεύθυνση Πλαστήρα 43 Α

Αξιότιμοι κύριοι,

στη διεύθυνση Πλαστήρα 43α (πρώην 45), το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου (Γ2) επιφάνειας 90 τ,μ,, η αποθήκη Υ10 εμβαδού 5 τ.μ. και ο χώρος στάθμευσης Ρ10 εμβαδού 14 τ.μ., βρίσκονται στην ιδιοκτησία του δήμου Αμαρουσίου με την υπ. αριθμόν 20/2011 απόφαση της οικονομικής επιτροπής, και την 5946/2012 αποδοχή κληρονομιάς. 

Στην βεβαίωση που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Σταθούλης στις 07.02.2020, «βεβαιώνει ότι το διαμέρισμα Γ2 που βρίσκεται σε ακίνητο επί της οδού Πλαστήρα 43α στο Μαρούσι, είναι ιδιοκτησίας του δήμου Αμαρουσίου και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του». 

Για το ανωτέρω διαμέρισμα έχουν εκδοθεί χρηματικό εντάλματα πληρωμής (ενδεικτικά με αριθμούς 1344/2019, 2279/2019, 2598/2019, 150/2020, 784/2020 κ.λ.π.) που αφορούν σε δαπάνες κοινοχρήστων και πετρελαίου θέρμανσης. 

Μετά από τεκμηριωμένη έρευνα που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε πως στο ανωτέρω διαμέρισμα, φέρεται να διαμένει υπάλληλος του δήμου. 

Ερωτάται η διοίκηση :

Το εν λόγω ακίνητο έχει γραφεί στο Ε9 ; Εάν όχι, για ποιο λόγο ; 

Υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο ή παραχωρητήριο προς τον χρήστη του διαμερίσματος ; Εάν όχι, για ποιο λόγο ; 
Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που υπάλληλος του δήμου φέρεται να διαμένει στο εν λόγω διαμέρισμα του δήμου ; 
Τα υπόλοιπα υψηλής αξίας τιμαλφή, που περιλαμβάνονται στο κληροδότημα καθώς και ο εξοπλισμός του διαμερίσματος πως και που διαφυλάσσονται ως περιουσία του δήμου ; 
Ποιος φέρει την ευθύνη της φερόμενης παράνομης παραχώρησης του ακινήτου ιδιοκτησίας του δήμου στο χρήστη του διαμερίσματος ; 
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η διοίκηση από σήμερα ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα για το ακίνητο ; 
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο δήμαρχος ώστε να αποδοθούν οι αναλογούσες ευθύνες στους υπεύθυνους για την φερόμενη παρανομία ; 
Ο εν λόγω υπάλληλος σε ποιες επιτροπές έχει οριστεί και ποιες εισηγήσεις έχει υπογράψει στο διάστημα που φέρεται να κατοικεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ατελώς; 

Αιτούμαστε προς τη δημοτική αρχή μια πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση της ακίνητης περιουσίας του δήμου και της αξιοποίησής της (ακίνητα, μισθώματα, έσοδα κ.λ.π.) 

Υ.Γ. επισυνάπτονται ενδεικτικά τα παραστατικό των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής δαπάνης κοινοχρήστων και πετρελαίου θέρμανσης. 

Πέτρος Κούκουζας – Σπύρος Μπόγδανος
Δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Αμαρουσίου
#Ενωμένο Μαρούσι
Μαρούσι 01.06.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου