Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

SMART PLAZA # 4 –Μασκαρέψαμε αυτοδιοικητικούς κατά λαϊκή απαίτηση!

►Καλές Αποκριές, εις γέρους, νέους και γριές!

►Αποκριές χωρίς μασκαράδες δεν γίνονται, έτσι το έθιμο της μεταμφίεσης, που συνεχίζεται από κάποιους τολμηρούς και στο Μαρούσι, είναι ένα από τα παρήγορα στοιχεία, πως το αποκριάτικο πνεύμα, δεν πέθανε. 


►Στη φωτογραφία ανοίγματος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, με στολή Ναπολέοντα. Τέλειος. 

►Δείτε και την Μαίρη Διακολιού, σαν Μπουμπουλίνα. Με το δεξί της χέρι, δείχνει το Καζίνο που θέλει να κανονιοβολήσει. Πετυχημένη η μεταμφίεση, μπράβο στη Μαίρη!

►Ο κανονικός μασκαράς, εκτός από τη στολή, φοράει και μάσκα. Όμως, δεν θέλουμε τους μασκαράδες του Μαρουσιού, να είναι φοβισμένοι και άγνωστοι, σαν τους προστατευμένους μάρτυρες, ας πούμε. Όλα στο φως! 

►Ιδού και μια μεταμφίεση που δεν απαιτεί πολλά χρήματα: 

Απλώς ένα μικρόφωνο και είναι έτοιμος ο Γιώργος Καραμέρος, σαν λαϊκός τραγουδιστής, να ανέβει στο πάλκο. Του ταιριάζει απόλυτα, γιατί –δεν το ξέρουν πολλοί- ο Γιώργος συχνά ποιεί τις διατριβές του σε κουτούκια, τραγουδώντας μάλιστα εξαιρετικά «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά, κάτι παλιόμαγκες εχθές αργά». Μεγάλο ταλέντο. 

►Να και ο Δήμαρχός μας, ντυμένος σαν λόρδος. Δίπλα του η εντεταλμένη σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, με στολή «κυρία επί των τιμών»!

►Η Ρένα κρατά και κάποια από τα βραβεία που της έχουν απονεμηθεί για το κοινωφελές έργο που έχει προσφέρει. Το μεγαλύτερο βραβείο είναι για την ενδελεχή έρευνα που έκανε για τα χαμένα βιβλία της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης. Δεν βρήκε κανένα. Βίβα Ρένα! 

►Τα μασκαρέματα, τα γλέντια και οι χοροί, είναι απαραίτητα στο πέρασμα στη νέα εποχή της Άνοιξης αλλά και στην ψυχοκοινωνική εκτόνωση των μασκαράδων και των δικών τους. 

►Και στολή βραζιλιάνας για την Μαρίνα Πατούλη! Σε πρωταγωνιστικό πάντα ρόλο να χορεύει σάμπα. Respect.

►Τέλος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης με στολή μαχητή καταδρομέα, έτοιμος να αντιμετωπίσει όσους τον διαβάλλουν. Πέτρο : Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου