Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Πέθανε η «Αγία Αθανασία» του Αιγάλεω

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η Αθανασία Κρικέτου-Σάμαρη, γνωστή σαν Αγία Αθανασία του Αιγάλεω. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, στο ίδρυμα «Παναγία Φανερωμένη» στη Μάνδρα Αττικής όπου και με δωρεές των πιστών της, είχε ιδρύσει γηροκομείο. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, και από τότε ήταν σε καροτσάκι παράλυτη χωρίς την ικανότητα ομιλίας.

Μικρή δεν ήταν παρά μια αγράμματη βοσκοπούλα. Το 1945 σε ηλικία 17 ετών, ισχυρίστηκε για πρώτη φορά, ότι είδε σε όραμα την Παναγία. 

Υπήρξε πρόσωπο αμφιλεγόμενο, αρκετοί την θεωρούσαν Αγία, οραματίστρια και προφήτισσα. Πολλοί όμως και αυτοί που την κατηγορούσαν σαν αγύρτισσα.

Η ίδια, έλεγε ότι η Παναγία επικοινωνούσε μαζί της και μέσω μηνυμάτων που εμφανίζονταν στο σώμα της. Οι κατήγοροί της επέμεναν ότι τα μηνύματα τα έγραφε μόνη της, εκμεταλλευόμενη μια σπάνια δερματική νόσο από την οποία έπασχε (κνιδωτικός δερμογραφισμός). Μάλιστα στην δεκαετία του 1980, οι «Ρεπόρτερς» (Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Χαρδαβέλλας) παρουσίασαν σειρά εκπομπών εναντίον της.
Αρκετές φορές πέρασε από δικαστήρια λόγω των κατηγοριών που της απαγγέλθηκαν, αλλά ουδέποτε καταδικάσθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου