Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΥΠΟΘΕΣΗ Ινδαρέ – Τι λέει ο σκηνοθέτης, τι ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ (Βίντεο)

«Ούτε εγώ, ούτε τα δύο παιδιά μου έχουμε σχέση με την κατάληψη» υποστηρίζει ο σκηνοθέτης που συνελήφθη μαζί με τα δύο παιδιά του στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Η ΕΛΑΣ απαντά ότι ο σκηνοθέτης συνελήφθη επειδή αντιστάθηκε, ενώ τα παιδιά του επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη και τα είδαν αστυνομικοί, να τους πετούν μπογιές.


Δημήτρης Ινδαρές «Πιστεύω στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα» 

Ο Δημήτρης Ινδαρές μιλώντας στο ΟPEN :

«ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθανόμαστε, δυσκολευόμαστε με τη στράτευση στα όρια, στα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα. Είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των συνεργατών, των φίλων, των συναδέλφων μου, ακριβώς σε αυτή τη βάση. Άνθρωποι που με ξέρουν, ήρθαν να συμπαρασταθούν σε αυτό το επίπεδο, σε αυτό που άθελά μας συνέβη, σε αυτή την ανεπιθύμητη, τη δύσκολη δημοσιότητα, τη μάταιη δημοσιότητα και σε αυτό το αχρείαστο σκηνικό της βίας και της ακραίας πόλωσης. Εύχομαι αυτή η πόλωση να μη θολώσει την ουσία των πραγμάτων, υπάρχει θέμα, είναι βέβαιο ότι υπάρχει θέμα.» 

Δείτε το βίντεο



Τι λέει η ΕΛΑΣ 

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος είπε ότι «τα δύο παιδιά του σκηνοθέτη, συμμετείχαν στην κατάληψη και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της καταδίωξής τους από την ταράτσα της κατάληψης στην ταράτσα του σπιτιού τους, η οποία έχει επαφή και πρόσβαση».

Ανέφερε επίσης πως, υπάρχουν οι καταθέσεις των αστυνομικών οργάνων που τους έχουν αναγνωρίσει και υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. «Υπήρχαν και μπογιές πάνω στα συγκεκριμένα άτομα τις οποίες πέταγαν προς τους αστυνομικούς» συμπλήρσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. 

Για τον πατέρα της οικογένειας, είπε πως «έχει συλληφθεί όχι για συμμετοχή στην κατάληψη αλλά για αντίσταση κατά της Αρχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου