Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Την Κυριακή 24 Νοε 2019, τα εγκαίνια της 57ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής στο Μαρούσι

Η φωτογραφία από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Από αριστερά: ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νίκος Βαλλάτος, η επιμελήτρια της Έκθεσης Μαριάνθη Βελίδου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δήμου Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος.


Η Έκθεση , αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική Τέχνη και περιλαμβάνει τα διακριθέντα έργα, στον Διαγωνισμό Γλυπτικής Κεραμικής. 

Το πρώτο βραβείο του Διαγωνισμού (φωτο) κατέκτησε η Λουκία Αρκουλάκη. Αποτελεί και το σήμα της φετινής Έκθεσης. Έχει τίτλο Gravity-Balance-Harmony. 
Είναι δύο «μαγνήτες» φτιαγμένοι από χώμα και νερό, που συμβολίζουν δύο ανθρώπους που μαγνητίζουν και μαγνητίζονται, θέλουν να ξεφύγουν από την βαρύτητα της ύλης, να ισορροπήσουν σε αρμονία.  

Φωτο : Ένα από τα έργα που θα εκτεθούν στην 57η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής. Της κεραμίστριας Μάγκυ Ιωάννου

Καθ’ όλη την διάρκεια της 57ης Έκθεσης, θα υπάρχει τιμητικό αφιέρωμα στον κεραμίστα Κρίσικο-Χρυσικό Χρηστάκη, διακεκριμένου γλύπτη-κεραμίστα που τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, δημιουργώντας γλυπτά μεγάλων διαστάσεων για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. 

Η Διάρκεια της Έκθεσης είναι 24 Νοε – 31 Δεκ 2019. 
Η Είσοδος είναι ελεύθερη και τα καλλιτεχνήματα θα εκτεθούν στην αίθουσα Αλέξανδρος Γαρδέλης, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Λ.Κηφισιάς 107, Μαρούσι.
Τα εγκαίνια την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρα 8 μ.μ. 


Η Συνέντευξη Τύπου

Το κυριότερο συμπέρασμα που βγήκε από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου (φωτο), και που συμφώνησαν όλοι, είναι ότι το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, είναι ένας εμβληματικός χώρος για το Μαρούσι. 
Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να τον παραχωρήσει οριστικά στον Δήμο.
Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, κουβαλά μια βαριά και πολύτιμη κληρονομιά: Τα παλιά Κανατάδικα, τις μνήμες των πρώτων αγγειοπλαστών, που με χώμα φωτιά και νερό, δημιούργησαν τα ωραία τους τεχνουργήματα και έγραψαν ιστορία στο Μαρούσι. Είναι κρίμα να αφήσουμε να χαθεί (ή έστω να υποβαθμιστεί) αυτό το σπουδαίο τοπόσημο, του Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου