Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θόδωρου Αμπατζόγλου

Σήμερα (Τετάρτη 28 Αυγ 2019) στις 12:39, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ο Θόδωρος Αμπατζόγλου έβαλε το δεξί χέρι του στο Ιερό Ευαγγέλιο και ορκίστηκε Δήμαρχος Αμαρουσίου. «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». 



Credits - Όλες οι φωτογραφίες ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο 2019

Μαζί του, έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο, οι περισσότεροι που εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι στις εκλογές του Μαΐου (πέντε μόνο, έδωσαν πολιτικό όρκο). Προηγουμένως είχε γίνει η τελετή του αγιασμού, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου κ. Νικάνωρος.

Σε όλη την διάρκεια της τελετής, ο Δήμαρχος, στεκόταν ανάμεσα στη σύζυγο του Ελένη, και στον φίλο του, δημοσιογράφο και βουλευτή της ΝΔ, Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Δάκρυσε ο Πατούλης!

Μετά την ορκωμοσία, εκφώνησε σύντομο λόγο ο τέως Δήμαρχος Αμαρουσίου (και νυν Περιφερειάρχης Αττικής) Γιώργος Πατούλης, ευχόμενος Υγεία, Δύναμη, Ενότητα και Συνεργασία. Σε κάποιο σημείο του λόγου, σχεδόν δάκρυσε, αναφερόμενος στο Μαρούσι που υπηρέτησε επί 13 χρόνια και τώρα αφήνει, υποσχόμενος όμως πως από τη νέα του θέση : «Θα προσπαθήσω με όλη μου τη δύναμη ο Δήμος Αμαρουσίου να είναι η πρότυπη πόλη σε όλη την Ελλάδα και προφανώς θα είμαστε κοντά Δήμαρχε για να συμβεί αυτό».

Στο πλευρό του κ.Πατούλη, στεκόταν η σύζυγός του Μαρίνα, η οποία ορκίστηκε στην ίδια τελετή, αφού εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος στο Μαρούσι. 

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Αμπατζόγλου, παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, και υπογράμμισε τους άξονες που θα κινηθεί η Νέα Δημοτική Αρχή.

«Στόχος μας είναι όλοι οι πολίτες να βιώνουν μια σύγχρονη, φιλική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών. Τον πολίτη και το δημότη της πόλης μας εκφράζουμε. Αυτόν κληθήκαμε με την εντολή σας να υπηρετήσουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, αξιοποιώντας την κρατική χρηματοδότηση, τους κοινοτικούς πόρους και κάθε σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο. Για να γίνουν όμως πράξη όλα αυτά, πρέπει και οι Δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργούν υπεύθυνα και άψογα. Να γίνουν προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απευθυνθώ σε όλο το Προσωπικό του Δήμου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα έχουν κάθε δυνατή συμπαράσταση και καθοδήγηση.Οι Δημοτικοί υπάλληλοι αποτελούν την καρδιά και τους πνεύμονες, αλλά και την ραχοκοκαλιά θα έλεγα της Δημοτικής λειτουργίας που πρέπει να είναι γρήγορη, φιλική, αποτελεσματική και σύγχρονη. Κάθε υπάλληλος του Δήμου πρέπει να νοιώθει ότι είναι επιτελικό στέλεχος. Να πιστέψει ότι είναι ο ηγέτης και ο πυλώνας του πιο νευραλγικού τομέα του Δήμου. Που ψάχνει να βρει λύση στα προβλήματα και όχι πρόβλημα σε κάθε λύση. Πιστεύω στην ουσιαστική συμβολή τους και στηρίζομαι στην πολύτιμη εμπειρία τους» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου. 

Φωτο: Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ενώ παρακολουθεί την ομιλία του Θόδωρου Αμπατζόγλου

Αμπατζόγλου: «Να ξεπεράσουμε τις αντιθέσεις, τους εγωισμούς και τις αντιπαλότητές μας!» 


Κεντρικό σημείο του λόγου του Δημάρχου Θόδωρου Αμπατζόγλου, ήταν η ενότητα και η συνεργασία όλων των δυνάμεων. Αναλυτικότερα, είπε: 

«Δεν πρόκειται να απαριθμήσω τα προβλήματα που αναζητούν λύσεις, τονίζω όμως ότι τα προβλήματα μας αναγκάζουν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ξεπερνώντας αντιθέσεις, εγωισμούς και αντιπαλότητες. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να διαψεύσει και να απογοητεύσει τους Μαρουσιώτες. Γι’ αυτό υποστηρίζω ότι χρειάζεται ενότητα και συμπόρευση όλων μας. Προσωπικά γνωρίζετε ότι είμαι άνθρωπος της συναίνεσης και του διαλόγου, αλλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. 

Απευθύνομαι προς όλους με εντιμότητα και καθαρό λόγο. Όλοι μαζί καταγράφουμε, ακούμε, δουλεύουμε, παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε την πόλη. 

1.Η μάχη της καθημερινότητας σε όλες τις γειτονιές. Η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, τα όμβρια, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, το Σχέδιο πόλης, τα σχολεία.

2.Η συνεργασία και η συμμετοχή των ενεργών πολιτών. Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διαβούλευσης και η γραμμή Δημότη.

3.Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Με συνεχή αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και της κοινωνικής πολιτικής.

4.Ο πολιτισμός και ο Αθλητισμός που είναι βασικές προτεραιότητες.

5.Ο λόγος της Νέας Γενιάς και η δημιουργία Συμβουλίου Νέων.

6.Το πράσινο και το περιβάλλον που θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος για τη Νέα Διοίκηση.

7.Η ασφάλεια του πολίτη που είναι κεντρικό ζήτημα για όλους μας.

8.Η πολιτική προστασία.

9.Η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου και των γειτονιών.

10.Η τόνωση της αγοράς, της μικρής επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της απασχόληση 

Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις και οφείλουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χρηστά. Με τους εργαζόμενους του Δήμου στο πλευρό μας γιατί μαζί τους θα υπηρετήσουμε τον πολίτη. Καλούμαστε όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης «Να αγαπήσουμε την ευθύνη ».Δεσμεύομαι πως αυτό θα το κάνουμε πράξη.» 

Αμπατζόγλου : «Είμαι ευγνώμων σε όλους!»


Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια για μια Νέα Εποχή στο Μαρούσι.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με πίστεψαν και με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Είμαι ευγνώμων σε όσους στελέχωσαν τις γραμμές μας από την πρώτη ώρα. Τους εθελοντές που δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά. Οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους όσους πύκνωσαν τις γραμμές μας στην πορεία και σήμερα συμπορευόμαστε. Ανοίγουμε τις πόρτες, ξεπερνάμε τις προεκλογικές αντιθέσεις, συνεργαζόμαστε, γινόμαστε μια ομάδα για το συμφέρον πόλης. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας. Καλή αρχή για το Μαρούσι μας, το Μαρούσι της Νέας Εποχής που μόλις ανέτειλε.» 

Ακολουθούν άλλες φωτογραφίες από την τελετή 

Φωτο: Στο κέντρο του πλήθους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κωνσταντίνος Βλάχος και Γιώργος Καραμέρος, στην διάρκεια της τελετής.

Φωτο: Ο Πάνος Βραχνός, επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι- Καθαρή Γραμμή»
 παρακολουθεί την ομιλία Αμπατζόγλου.  

Φωτο: Ο Δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης, Τάσος Μαυρίδης.

Φωτο: Ο Δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Δήμαρχος Μελισσίων-Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά. Πίσω τους, ο Δημοτικός Σύμβουλος, και επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι Μπορείς», Επαμεινώνδας Γαρδέλης

Φωτο: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Σταθούλης και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος

Φωτο: Η Δημοτική Σύμβουλος Σάρα Εσκενάζη 
  
Φωτο: Η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου, Άννα Ζαχαριάδου

Φωτο: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης

Φωτο: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Κάββαλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου