Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Η Τιτάνια – ένας από τους θερινούς κινηματογράφους του παλιού Μαρουσιού

Η Τιτάνια (φωτο) ήταν ένας από τους θερινούς κινηματογράφους του παλιού Μαρουσιού, στη γωνία της πλατείας ηλεκτρικού σταθμού και Περικλέους εκεί που σήμερα βρίσκεται το Esatto Cafe Bar.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, είχε ψηλή μάντρα, που στο εσωτερικό μέρος ήταν καταπράσινη με κισσό ή περικοκλάδα, που στηριζόταν σε καφασωτά πηχάκια. Η είσοδος και το ταμείο, ήταν από την πλευρά της πλατείας.

Ακριβώς δίπλα από την Τιτάνια, ήταν το καφενείο του Δημητρούλια, τραβηγμένο όμως 5 ή 6 μέτρα πιο μέσα από την μάντρα του κινηματογράφου (φωτο), έτσι που δημιουργούσε εσοχή της πλατείας, σκεπασμένη με κληματαριά. Στου Δημητρούλια, εκτός άλλων θαμώνων, σύχναζαν και έπαιζαν πρέφα, δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές γυμνασίου, και παλαιότερα ο Διοικητής της Χωροφυλακής Αμαρουσίου, Ανδρέας Λαμπράκης. 

Τα τραπέζια που βρίσκονταν σε όλη την πλατεία, ανήκαν τα μισά στο καφενείο του Δημητρούλια, και τα άλλα μισά, στο Καφενείο Διεθνές, που ήταν επί της Περικλέους στη στροφή και δεν φαίνεται στη φωτογραφία (εκεί που σήμερα είναι το Atelier). Δίπλα από το Καφενείο Διεθνές, υπήρχε το κρεοπωλείο των αδελφών Σπίρτζη, και δίπλα από αυτό, η ΕΒΓΑ. 

Η Τιτάνια υπήρχε μέχρι το 1977 (αν δεν μας απατά η μνήμη) οπότε γκρεμίστηκε και αυτή και το καφενείο του Δημητρούλια, για να γίνει η μεγάλη πολυκατοικία. Στη θέση που ήταν ο κινηματογράφος και στο ισόγειο της πολυκατοικίας, έγινε η πιτσαρία The Station, που δούλεψε κάποια χρόνια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου