Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΥΤΕΡΠΗΣ - Ευχαριστούμε Μαρίνα!


Δημότης που θέλησε να μείνει ανώνυμος, μας έστειλε την επιστολή:

Στα δύσκολα χρόνια της Κρίσης, το μοναδικό κεφαλόβρυσο για να ξεδιψάσουμε, και να πάρουμε μια ανάσα ελπίδας και ψυχαγωγίας είναι ο Πολιτισμός. Γι αυτό, χαιρετίζουμε την λαμπερή πολιτιστική γιορτή που έγινε στα εγκαίνια του πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης, με τραγούδια όπως: Στην υγειά μας στην υγειά σας ήρθε η ώρα για αμαρτία, πιείτε όλοι τα ποτά σας, ένα δύο τρία. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco, της Μαρίνας Πατούλη.


Ευχαριστούμε λοιπόν την κυρία Πατούλη, που μας έφερε τον Τσαλίκη, γνωστό για τους βαθυστόχαστους στίχους που ερμηνεύει, όπως: 

Περνάγαμε όμορφα παλιά και κόλλησα μαζί σου 
μα τώρα με ξενέρωσες θέλω την κολλητή σου 

Δεν είναι έτσι ακριβώς ο στίχος, αλλά θα τον γράψουμε έτσι γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι όσοι θα μας διαβάσουν, είναι πάνω από 18. 

Η Μαρίνα, είναι κάτι περισσότερο από μία Πρόεδρος. Είναι μια Φιλοσοφία: Δώστε Τσαλίκη στον λαό. Και ο λαός του Αμαρουσίου ήταν εκεί, μαζί με τα τέκνα (σχεδόν όλα κάτω από τα 18) που ενθουσιασμένα κοινωνούσαν τον Πολιτισμό που πρότεινε η κυρία Πατούλη. 

Παραπονιούνται κάποιοι, ότι αυτή η γιορτή κόστισε αρκετά χρήματα στο Δήμο Αμαρουσίου. Ε και; Δεν θα σταματήσουμε να ξοδεύουμε χρήματα, όταν πρόκειται να μυήσουμε τα παιδιά μας στις χοροεσπερίδες του πνεύματος και της Τέχνης. Δεν θα τα βγάλουμε αμόρφωτα στην κοινωνία. Αυτές οι γιορτές είναι ένα μεγάλο μάθημα γι αυτά, στην οδοιπορία τους για το νόημα της ζωής. 
Και όπως το λέει ο Τσαλίκης: Έλα τώρα που βραδιάζει και για τα άλλα μην σε νοιάζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου