Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, στο πλευρό του Κωστή Χατζηδάκη - Τι έγινε στο "Σπύρος Λούης"

Φωτο: Ο Κωστής Χατζηδάκης και η σύζυγός του Πόπη Καλαϊτζή, ενώ παρακολουθούν τον χαιρετισμό του Θόδωρου Αμπατζόγλου 

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπύρος Λούης, έγινε την Δευτέρα, 24 Ιουνίου, η κεντρική πολιτική ομιλία του Αντιπροέδρου της ΝΔημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, υποψήφιου βουλευτή στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Τον υποδέχτηκε ο νέος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος και τον προλόγισε, λέγοντας μεταξύ άλλων:



«Σήμερα φιλοξενούμε σε αυτόν τον χώρο που όπως όλοι γνωρίζετε είναι το κέντρο της προεκλογικής εκστρατείας ολόκληρου του βόρειου τομέα, έναν πολιτικό που δεν χρειάζεται να τον παρουσιάσει κανένας. Ξέρετε, πέρα από την κεντρική πολιτική απόφαση και το τι ψηφοδέλτιο ρίχνουμε στην κάλπη, παίζει ρόλο και ποιους ανθρώπους προωθούμε στην πρώτη γραμμή. Νομίζω ότι τα λόγια περιττεύουν όταν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν συνεκτικό, σοβαρό, τεκμηριωμένο, βαθύ πολιτικό λόγο, για ανθρώπους με ήθος και πολιτική ευπρέπεια, ήπιο λόγο και με επιχειρήματα, που δεν στοχεύουν στα πολύπλοκα λεκτικά σχήματα, αλλά στην πράξη και το αποτέλεσμα. Τέτοιος άνθρωπος είναι, ο αντιπρόεδρος της ΝΔημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης». 

Credits – Όλες οι φωτογραφίες ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο 2019

Φωτο: Ο Παναγιώτης Πικραμμένος (επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ), ο Κωστής Χατζηδάκης και η σύζυγός του Πόπη Καλαϊτζή. 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Παναγιώτης Πικραμμένος, Γιώργος Πατούλης, Σπύρος Σταθούλης, Άντζελα Γκερέκου και αρκετοί άλλοι πολιτικοί, που δήλωσαν την στήριξή τους στον Κωστή Χατζηδάκη. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε με θερμότατα λόγια για τον Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων:



«Είμαι πολύ χαρούμενη που προλογίζω σήμερα τον Κωστή Χατζηδάκη, διότι είναι ένα από τα στελέχη της ΝΔ που έχουν κάνει την παράταξη περήφανη.. Ο Κωστής, ξεκίνησε – τουλάχιστον έτσι τον γνώρισα εγώ – ως πρόεδρος της ΜΑΚΙ. Μετά, έγινε πρόεδρος της ΔΑΠ. Είναι ο αρχιτέκτονας των μεγάλων επιτυχιών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ο Κωστής, ακολούθησε μια λαμπρή σταδιοδρομία, έγινε ευρωβουλευτής, τίμησε την Ελλάδα στην ευρωβουλή, πέτυχε κάτι που δύσκολα το πετυχαίνει κανείς στο εξωτερικό, κέρδισε τον σεβασμό όλων των συνάδελφων του, και σήμερα ακόμα η διαδρομή του στην ευρωβουλή, συζητείται. Κατέβηκε στην β Αθηνών, τίμησε νομίζω την εμπιστοσύνη όλων σας, έγινε υπουργός, έδωσε μάχες... Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που θέλω να σας πω... Είναι άνθρωπος αρχών, είναι άνθρωπος αξιών, σέβεται και υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες του, είναι έντιμος στις σχέσεις του, στις φιλίες του, στην άσκηση της εξουσίας. είναι ένας άνθρωπος που συνήθως μιλάει με χαμηλούς τόνους, τώρα τελευταία ξεφεύγει λιγάκι, τον βγάζουν οι συριζαίοι από τα ρούχα του ενίοτε ,,, είναι εργασιομανής και είναι και τελειομανής
έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που θέλουμε να έχουμε στην πολιτική...» 


Παίρνοντας τον λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και στάθηκε ιδιαίτερα στην Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας:

«Την Ντόρα Μπακογιάννη την ξέρω από τότε που ήμουν 19 χρόνων...η Ντόρα είναι μια πολιτικός μεγάλου βεληνεκούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αλλά για μένα, κυρίως είναι μια πολύ καλή φίλη... σήμερα ήταν να κάνει περιοδεία στα Χανιά, όπου κατεβαίνει υποψήφια και ακύρωσε το πρόγραμμά της για να είναι εδώ και να μιλήσει με αυτά τα πολύ τιμητικά λόγια για μένα... Ντόρα σε ευχαριστώ, ξέρω ότι τιμάς τους φίλους σου και είσαι κοντά τους και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές, σε ευχαριστώ από την καρδιά μου καλή δύναμη και καλή επιτυχία ...» 

Στη συνέχεια, ο Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές:

«Εμείς εντίμως έχουμε πει ότι αν δεν έχουμε απόλυτη πλειοψηφία θα στραφούμε προς το ΚΙΝΑΛ, γιατί δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα προς το οποίο να στραφούμε. Και θα τους πούμε "ελάτε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας". Αλλά το ΚΙΝΑΛ ήδη λέει, "δε το δεχόμαστε". Λένε οι φίλοι μας από το ΚΙΝΑΛ, "να δώσουμε ψήφο ανοχής". Δε θα μπουν δηλαδή στην κυβέρνηση, αλλά απλώς δε θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση όταν ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Τους το είπα και στην τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα, "δεν θέλουμε ψήφο ανοχής". Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με 148 και 149 βουλευτές. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, και προς το ΚΙΝΑΛ και κυρίως προς τους Έλληνες πολίτες ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δύο είναι τα σενάρια: Ή σταθερή κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λύσεις στον τόπο και για εκμετάλλευση αυτού του παραθύρου ευκαιρίας ή συνέχιση της περιδίνησης για τη χώρα μας και αυτό δεν το αξίζουμε. Η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον». 

Για την δική του υποψηφιότητα, είπε: 

«Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Αν ψάχνετε κάποιον υποψήφιο με πλούσια κόμη, δεν είμαι η περίπτωση! Αν ψάχνετε για κάποιον ξανθό γαλανομάτη δεν είμαι η περίπτωση! Αν ψάχνετε για κάποιον που να φωνάζει, βλέπετε ότι έχω φωνή, αλλά σπανίως τη χρησιμοποιώ. Διότι πιστεύω στον πολιτικό πολιτισμό και μπήκα στην πολιτική, όχι για να κατέβουμε όλοι μαζί αλλά για να ανέβουμε όλοι μαζί. Για να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Και από τότε που ήμουν στη ΔΑΠ, και στην ΟΝΝΕΔ και στην Ευρωβουλή και στην κυβέρνηση πάντα ακολουθούσα ορισμένες αρχές. Και οι αρχές αυτές είναι η ελευθερία, η ιδιωτική πρωτοβουλία, η αξιοκρατία, η Ευρώπη, η σοβαρότητα, η αξιοπρέπεια», είπε ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε:

«Με αυτές τις αρχές έδωσα τις μάχες που έπρεπε να δώσω και έκανα και τις συγκρούσεις που έπρεπε να κάνω. Για την Ολυμπιακή που εκεί που χάναμε 400εκ. το χρόνο τώρα κερδίζουμε 250 εκ. το χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Για τον ΟΣΕ που ήταν η πιο προβληματική εταιρεία της Ευρώπης, αλλά τώρα έχει δει δύο τμήματά του να ιδιωτικοποιούνται και να παίρνουν το δικό τους δρόμο. Για τις απελευθερώσεις των αγορών με την περιβόητη εργαλειοθήκη όπου όλες οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν πως αυτά που κάναμε έχουν αποτελέσματα, για τον απλό ανυπεράσπιστο Έλληνα, για τον απλό ανυπεράσπιστο καταναλωτή».

Καταλήγοντας ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε:

«Σας λέω ότι θα συνεχίσω στον δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων. Και αυτή τη φορά νομίζω μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη δουλειά. Γιατί η κοινωνία είναι περισσότερο ώριμη και επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός, ο πρόεδρος μας, ο αυριανός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου