Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Τίνα Μαρτίνη για την Ημέρα της Γυναίκας

Τίνα Μαρτίνη
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος #Ενωμένο Μαρούσι


Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη, Μητέρα, παντρεμένη ή ελεύθερη και ενδεχομένως πολιορκημένη, ευαίσθητη, δυνατή ή αδύναμη, η σημερινή ημέρα 
είναι 
αφιερωμένη 
σε εσένα!


Σε εσένα που στον σύγχρονο κόσμο αγωνίζεσαι καθημερινά με κόπο και μόχθο να φέρεις εις πέρας όλες σου τις υποχρεώσεις και ταυτόχρονα να φέρνεις στους γύρω σου χαμόγελα, ανακούφιση, αγάπη, γαλήνη και συνοχή.

Σήμερα που σε τιμούν για όλα τα παραπάνω και για τόσα άλλα, κάνε κάτι ξεχωριστό και χαμογέλα. Χαμογέλα κι εσύ που δεν τα προσφέρεις. Η φύση σε προίκισε με αυξημένη ενσυναίσθηση και περισσότερη αντοχή και αυτά είναι όπλα στη φαρέτρα σου.

Να χαίρεσαι για όλα αυτά που έχεις. Κανείς, ποτέ δεν έχει τα πάντα. Να εκτιμάς και αυτά που σου λείπουν. Άφησέ τα να στολίσουν τα όνειρά σου και άφησε τα καλύτερα όνειρα να γίνουν στόχοι σου. Η προσπάθεια είναι ταξίδι που σε ανταμείβει.

Οι προσπάθειες και οι μάχες που έδωσαν οι γυναίκες για την ισότητα και την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη, προέκυψαν όταν κάποιες γυναίκες πίστεψαν σε τέτοια όνειρα. Δεν είναι μόνο οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη και η διαμαρτυρία της 8ης Μαρτίου. Είναι οι γυναίκες του Παρισιού στη Γαλλική Επανάσταση, οι Σουλιώτισσες, οι αρχαίες Σπαρτιάτισσες, οι Μινωίτισσες, η Πολωνή Μαρί – Κιουρί, η πανέμορφη Ελληνίδα επιστήμονας Υπατία που δολοφονήθηκε 8 Μαρτίου του 415 μ.Χ…

Σήμερα χαμογέλα και ονειρέψου την ισότητα σε μια ισορροπημένη σχέση με τον άντρα. Αύριο κράτα του το χέρι και βάδισε δίπλα του με αγάπη και αξιοπρέπεια, μέχρι να βλέπουν όλα τα φύλα τον ίδιο ουρανό, χωρίς έμφυλες διακρίσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου