Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Απόψε η «Ώρα της Γης»: Ο πλανήτης σβήνει τα φώτα

Σε χιλιάδες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, εμβληματικά κτίρια και μνημεία θα βυθιστούν απόψε στο σκοτάδι
Οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας μήνυμα συμμετοχής στο παγκόσμιο κίνημα Earth Hour, για την προστασία του πλανήτη.

Και η Αθήνα συντονίζεται με την «Ώρα της Γης». Σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30 συσκοτίζεται ο Λόφος του Λυκαβηττού, ενώ θα σβήσουν τα φώτα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο. 

O δήμος καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη. 

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε σε μαζική εκστρατεία. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες προκειμένου να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς».


Το δικό μας σχόλιο, είναι πως καλά είναι όλα αυτά, όμως πότε θα έρθει και η Ώρα του Ανθρώπου;

Πότε θα κλείσουμε τα φώτα σε ένδειξη συμπαράστασης σε όλους αυτούς που δεν έχουν ρεύμα στα σπίτια τους και ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας; Πότε θα στείλουμε το μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες, πως πρέπει να αναλάβουν άμεση δράση για να μην χαθεί ο άνθρωπος που κάποιοι τον καταδίκασαν να ζει στο χωράφι με τις τσουκνίδες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου