Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

David Bowie – The Story of Major Tom

Γράφει και επιλέγει τραγούδια ο Χρήστος Χατζής

Ο Major Tom είναι ένας φανταστικός αστροναύτης που αναφέρεται στα τραγούδια του David Bowie: "Space Oddity", "Ashes to Ashes", "Hallo Spaceboy", "New Killer Star" και "Blackstar". Ένας αστροναύτης, που ίσως να είναι επίσης ο Major Tom, εμφανίζεται στο βίντεο του τραγουδιού "Slow Burn".


Ο γερμανός τραγουδιστής Peter Schilling αναπαρήγαγε την ιστορία του Major Tom στο τραγούδι του 1982, "Major Tom (völlig losgelöst)", το οποίο έγινε και instrumental cover από τον Max Greger.
Οι Tea Party επίσης, συνέθεσαν το τραγούδι "Empty Glass" γραμμένο από την σκοπιά ανώνυμου προσώπου που ρωτά εναγώνια τον Major Tom για το αν έχει νόημα έτσι όπως έγινε η ζωή. Το τραγούδι περιλαμβάνει τυπικές φράσεις του David Bowie: "Ground Control", "star man", "diamond dogs" κ.α.
Τέλος, ο καναδός εικαστικός και μουσικός K.I.A. έγραψε τραγούδι με τίτλο "Mrs. Major Tom'' που ερμηνεύτηκε από την Larissa Gomes. Εδώ, η ιστορία είναι από την πλευρά της συζύγου του Major Tom, που μένει μόνη στο σπίτι.
Ένα cover αυτού του τραγουδιού, υπάρχει ερμηνευμένο από την Sheryl Crow στο άλμπουμ του William Shatner, Seeking Major Tom (2011). 



1 Space Oddity - David Bowie 

2 Ashes To Ashes - David Bowie

3 Major Tom (Coming Home) - Peter Schilling

4 Hallo Spaceboy - David Bowie & Pet Shop Boys

5 Major Tom - Mac Greger

6 Slow Burn - David Bowie

7 The Tea Party - The Empty Glass

8 New Killer Star - David Bowie

9 Mrs. Major Tom - Sheryl Crow

10 Blackstar - David Bowie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου