Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Σε κάρβουνα αναμμένα ο Πάνος Καμμένος

Είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από την κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, είπε:

«Εμείς φεύγουμε, εάν θα φύγουμε στις 10 η ώρα σήμερα, ή αν θα φύγουμε τη Δευτέρα που έχουμε την ψηφοφορία για τα εξοπλιστικά, δεν είναι μείζονος σημασίας».  

Αυτό το «Εμείς» δεν πείθει. Ο Κώστας Κατσίκης, που μεταφέρει τη φωνή του Πάνου Καμμένου, θα ήθελε με το «Εμείς» να δήλωνε συσπειρωμένη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η οποία όμως, συσπειρωμένη δεν είναι.  

Ο Πάνος Καμμένος, φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Από τους 6 βουλευτές που διαθέτει οι 3 (μπορεί και 4) έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν λοιπόν για την ψήφο εμπιστοσύνης, θέσει κομματική πειθαρχία, τότε είναι σίγουρο ότι θα χάσει τους Θ. Παπαχριστόπουλο, Ε. Κουντουρά, Κ. Ζουράρι και πιθανότατα τον Β. Κόκκαλη. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για διάλυση των ΑΝΕΛ.
 

Ο Πάνος Καμμένος έχει να λύσει το πρόβλημα: Πώς γίνεται να μην ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να αποχωρίσει από την Κυβέρνηση; Το πρόβλημα μοιάζει με το πώς, θα έχει και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Χλωμό. Όποια περίτεχνη κωλοτούμπα, σκεφτεί, ουσιαστικά είναι επικεφαλής μιας ομάδας, που τα περισσότερα μέλη υπακούουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε εκείνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου