Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Το Top 10 της τηλεοπτικής κακογουστιάς 2018

Ζούμε την εποχή του άκρατου κιτς. Ποιος παράγει όλα αυτά τα φύκια, που πλασάρονται καθημερινά από την τηλεόραση, σαν μεταξωτές κορδέλλες;  

Έχουν άραγε ίχνος καλαισθησίας, οι σχεδιαστές προγραμμάτων; Μπανάλ παρουσιαστές-τηλεπωλητές, ζητούν να καθορίσουν το γούστο και την ταυτότητά μας. 

Gossip. Τα νέα μιας μικρής καλοβολεμένης και ουσιαστικά αδιάφορης παρεούλας (σε άλλο κράτος τέτοιους "επώνυμους" δεν θα τους ανέφεραν ούτε για πλάκα) αποτελούν τα κύρια θέματα πρωινών, μεσημεριανών και νυχτερινών εκπομπών. 


Ακολουθεί, το Top 10 των πιο κακόγουστων τηλεοπτικών εκπομπών που είδαμε το 2018:



1.Αποκαλυπτικά
Χαβιάρι φαγοπότι, στο Μένιο τον Φουρθιώτη.Ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας, συνεχίζει να πουλάει κρέμες με χαβιάρι, γυαλιά, σόμπες, πετσέτες θαλάσσης και άλλα. Με ζωντανές συνδέσεις δεν ξεχνάει και τον γνωστό ενεχυροδανειστή Ριχάρδο. Στο πλάι του, η Νανά Παλαιτσάκη.


2.Παιδιά από Σπίτι
Η εκπομπή που αντικατέστησε στο Open, τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, του Φουρθιώτη. Τζωρτζέλλες, και άλλες, που επιχειρούν "ρεπορτάζ", και στο ενδιάμεσο πουλάνε και σόμπες. Στο πάνελ, και η Νάνσυ Νικολαΐδου, γνωστή θαυμάστρια του Μένιου Φουρθιώτη. 


3. Annita Airlines 
Με την Αννίτα Πάνια. Όπου λανσάρεται και ...κουμτελογυμναστική, για να πουληθούν περισσότερες σόμπες. Διάφορα ψώνια και αναξιοπαθούντες παρουσιάζονται στην εκπομπή.  

4.Ευτυχείτε!
Δυστυχείτε, έπρεπε να λέγεται κανονικά η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, η οποία ως πρώην «καφετζού» (Φτιάξε Καφέ να στα πω), συμβουλεύει για τα ... ερωτικά (και για άλλα «διλλήματα»). Πότε θα γλιτώσουμε από τις Τζωρτζέλες και τις Κατερίνες Καινούργιου; αναρωτιούνται πολλοί. Μάλλον χλωμό, αφού οι εκπομπές συνεχίζουν παρά το πολικά νούμερα που σημειώνουν στην τηλεθέαση. Τι βύσμα έχουν ρωτάτε; Δεν γνωρίζουμε. 


5. Power of Love. 
Το ...«κοινωνικό πείραμα» με την Μαρία Μπακοδήμου. Η «Δύναμη της Αγάπης» ξεκατινιάζεται στις οθόνες. 

6.Για την Παρέα. 
Με τον Νίκο Μουτσινά.
Ο πολυφορεμένος και βαρετός πια, Μουτσινάς, υποδύεται τον αδέκαστο κριτικό, σατιρίζοντας δήθεν τους κακόγουστους, ενώ αντικειμενικά τους διαφημίζει. Άλλα θέματα, πλην αυτών, δεν υπάρχουν.


7.Κουζίνα Για Δύο. 
Με την Αθηναίδα Νέγκα.
Μας απογοήτευσε η Αθηναίς. Τριτοτέταρτη εκπομπή για χασομέρηδες. 




8. The 2night Show
Με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Και καλά ...σοβαρές συνεντεύξεις. Οι γνωστοί μαϊντανοί, παρελαύνουν. Ο Αρναούτογλου, αυτομπουγελώνεται σε νυχτερινό σόου.
 

9. GNTM  
Με επιτροπή «ειδικών» ομορφιάς. Wanna be μοντέλες αγωνίζονται για μια θέση στον τηλεοπτικό ήλιο. Μπαίνουν σε πισίνες, σε πλαστικές σακούλες, και όπου αλλού σκεφτούν οι "ειδικοί" δήθεν για να τις εκπαιδεύσουν. Κωμικοτραγικά στιγμιότυπα.

10.Your face sounds familiar
Η Μαρία Μπεκατώρου, από το κιτς κανάλι του Καρατζαφέρη - όπου και τραγουδούσε το Χέρι Χέρι- εδώ και καιρό υιοθετήθηκε από τον ΑΝΤ1 και το παίζει κιουρία. Σε σοβαρό κανάλι του εξωτερικού, δεν θα την έβαζαν να φτιάχνει ούτε καφέδες. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου