Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Ένα κίτρινο φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη

Η «Δημοκρατία» των πλούσιων κινδυνεύει. Όλες οι δυνάμεις της έχουν ενωθεί, να κυνηγήσουν το φάντασμα που απειλεί να τινάξει το σύστημα στον αέρα. Το φάντασμα φοράει Κίτρινο Γιλέκο. Η φλόγα της εξέγερσης άναψε στο Παρίσι, και θα απλωθεί τάχιστα σε όλη την Ευρώπη. Ο εκλεκτός του κεφαλαίου, Μακρόν, αποδεικνύεται εποχικός πυροσβέστης, επιχειρεί την κατάσβεση, αλλά δεν μπορεί. Η φλόγα έγινε πυρκαγιά.


Ήταν αναμενόμενο. Η μακρόχρονη πολιτική της λιτότητας, έφερε τα λαϊκά νοικοκυριά στο κόκκινο, και τα κίτρινα γιλέκα στο δρόμο. Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, η ανεργία, η αδιαφορία για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, οδήγησε στην κοινωνική έκρηξη. Φωνές που προειδοποιούσαν για αυτή την έκρηξη, υπήρχαν από καιρό, αλλά το ισχυρό κονκλάβιο της Ευρώπης, δεν ήθελε να τις ακούσει. Και ο Μακρόν θεώρησε πως βγάζοντας τα θωρακισμένα οχήματα στους Παρισινούς δρόμους, θα μπορούσε να σταματήσει τους Κίτρινους. Έκανε λάθος και τώρα πια δεν μπορεί να σταθεί, η επέλαση των κίτρινων γιλέκων θα τον σαρώσει.

Αυτή τη στιγμή, στο Παρίσι, υπάρχουν σιδερένια φράγματα, θωρακισμένες αύρες, χιλιάδες αστυνομικοί ακόμα και έφιπποι και πάνοπλα CRS που ρίχνουν πλαστικές σφαίρες. Όμως το ποτάμι της λαϊκής οργής ξεχείλισε. Ποιος το σταματάει;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου