Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου

Πυροβολισμοί με 4 νεκρούς και 11 τραυματίες απόψε (βράδυ της Τρίτης) στην πλατεία Κλεμπερ στο κέντρο του Στρασβούργου. Ένοπλος άντρας, άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που βρίσκονταν στην χριστουγεννιάτικη αγορά. 

Ο δράστης έχει διαφύγει αλλά έχει αναγνωριστεί και έχει ποινικό μητρώο. Τέθηκε σε εφαρμογή το "λευκό σχέδιο" με τα νοσοκομεία έτοιμα να υποδεχθούν μεγάλο αριθμό θυμάτων.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, ήταν στη λίστα με τους ύποπτους για τρομοκρατικό χτύπημα, την οποία διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενόπλου.

Σε φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί διακρίνονται να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με τον δράστη.
 
Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Στρασβούργου, στην πλατεία Κλεμπερ και μεταξύ των πολιτών που βρίσκονταν εκεί είναι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με άλλους τρεις Ελληνες. Μαζί με τον Νίκο .Ανδρουλάκη ήταν άλλοι τρεις Έλληνες - όλοι είναι καλά στην υγεία τους.  
Στην ίδια περιοχή βρισκόταν και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος, όπως ενημέρωσε μέσω Twitter, πρόλαβε να αποχωρήσει πριν αποκλειστούν οι δρόμοι από την αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν επικράτησε πανικός.


 Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για έναν ένοπλο, ο οποίος πυροβόλησε αρχικώς δύο άτομα και αμέσως διέφυγε μέσω των στενών, πυροβολώντας μία ακόμη φορά. Άλλες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν πυροβολισμούς σε πολλά σημεία της πόλης, ενδεχομένως και από διαφορετικά άτομα.

Η κατάσταση κρίθηκε σοβαρή από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα στο Στρασβούργο ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου