Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Αυτός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στρασβούργο - Παραμένει ασύλληπτος

Το όνομά του είναι Chérif Chekatt, είναι γάλλος, και 29 ετών. Γνωστός στις αρχές ασφαλείας, με θητεία σε φυλακές της Γαλλίας και της Γερμανίας, για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Παραμένει ασύλληπτος, Λέγεται πως κατόρθωσε να διαφύγει, παίρνοντας με την απειλή του όπλου του ταξί, αν και τραυματισμένος από την ανταλλαγή πυρών που έδωσε με τους αστυνομικούς. 

Ο 29χρονος δράστης έχει φάκελο S (δηλαδή πρόσωπο που θεωρείται σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια). Συνολικά 350 αστυνομικοί και χωροφύλακες συνεχίζουν την κινητοποίησή τους επί του πεδίου, με την υποστήριξη εναέριων μέσων και ομάδων της αστυνομικής μονάδας RAID, της BRI (Ταξιαρχίας Έρευνας και Επέμβασης) και της δύναμης Sentinelle, αναφέρει σε ξεχωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, 420 αστυνομικοί επιχειρούν για τον εντοπισμό του. 

Τον πατέρα και τα δύο αδέρφια του δράστη  ανακρίνει η γαλλική αστυνομία σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ..

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στο ποινικό μητρώο του Σερίφ Σεκάτ περιλαμβάνονται «27 καταδίκες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου που διαπράχθηκαν σχεδόν σε όλη τη Γαλλία, αλλά και στη Γερμανία και επίσης στην Ελβετία».

«Έχει ήδη φυλακισθεί επανειλημμένα και ήταν γνωστός στη σωφρονιστική διοίκηση από το 2015 για τη ριζοσπαστικοποίησή του και τη συμπεριφορρά του ως προσήλυτου», δήλωσε ακόμη ο Ετζ επιβεβαιώνοντας πως περιλαμβανόταν στο αρχείο των σεσημασμένων για ριζοσπαστικοποίηση τρομοκρατικού χαρακτήρα (FSPRT) και «αποτελούσε αντικείμενο παρακολούθησης από την DGSI».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου