Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Περιμένοντας το Διάγγελμα του Γάλλου Προέδρου...

Πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο, αυτή τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, η απόφαση του Εμμανουήλ Μακρόν να απευθυνθεί στους Γάλλους, απόψε, για να προσπαθήσει να ηρεμίσει την Κίτρινη Καταιγίδα. Ο Πρόεδρος μοιάζει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αναζητά από κάπου να του ρίξουν σωσίβιο, και το μόνο που έρχεται από απέναντι είναι ένα κίτρινο γιλέκο. 


Στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα Liberation γράφει «Μανού ακούς;», σχολιάζοντας έτσι ειρωνικά, την αλαζονική στάση του Προέδρου, που επέδειξε στην αρχή απέναντι στα Κίτρινα Γιλέκα. Είναι γνωστό, πως ο Πρόεδρος, θυμώνει όταν τον αποκαλούν με το χαϊδευτικό του Μανού.

Πριν λίγο καιρό, ο Μακρόν, επέπληξε ένα αγόρι που τόλμησε να τον χαιρετήσει λέγοντάς του: «Όλα καλά, Μανού;». 
«Κύριος Πρόεδρος ή απλώς Κύριος, είμαι για σένα» απάντησε ο Μακρόν στο νεαρό, τον οποίο χαρακτήρισε «ανόητο» και ότι θα έπρεπε πρώτα να πάρει το πτυχίο του, να εργαστεί και να βγάλει χρήματα και στη συνέχεια να κάνει επαναστάσεις.

Τώρα όμως, ο Κύριος Πρόεδρος, έχει κατεβασμένα αυτιά. Το Κίτρινα Γιλέκα, αψηφώντας την αστυνομία και τα θωρακισμένα οχήματα, του φωνάζουν από τα οδοφράγματα «Μανού τι νέα; Όλα καλά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου