Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αποφυλακιστεί ο Ριχάρδος

Μετά την κίνηση της ανακρίτριας να ζητήσει την αποφυλάκιση των 8 (μέσα σε αυτούς και ο Ριχάρδος), η υπόθεση χαρακτηρίστηκε από κάποιες πλευρές σαν φιάσκο. Όμως, η εισαγγελία δεν συναίνεσε με την πρόταση της ανακρίτριας για την αποφυλάκιση, και έτσι παραμένουν προφυλακισμένοι. Επιπλέον οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν πως υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που “δένουν” την “υπόθεση Ριχάρδος”. Ως τέτοια αναφέρουν:

Δεδομένο πρώτο: Οι πλάκες χρυσού που “έφευγαν” στην Τουρκία, μέσω τουριστικών λεωφορείων, δεν περνούσαν από το τελωνείο ως οφείλεται από την Νομοθεσία, καθώς ήταν κρυμμένες μέσα σε ασυνόδευτα δέματα. Κατά συνέπεια -λένε οι αστυνομικές πηγές- δεν είχαν καταγραφεί στο τελωνείο.


Δεδομένο δεύτερο: Κάθε νόμιμη πλάκα χρυσού που εξάγεται, εν προκειμένω στην Τουρκία όπου υπάρχει τελωνειακή ένωση, πρέπει να φέρει την απαραίτητη σφραγίδα. Επίσης θα πρέπει να έχει χυτευθεί σε νόμιμο χυτήριο και να συνοδεύεται από τα απαραίτητα παραστατικά, όπου διαφαίνεται η νομιμότητα προέλευσης του χρυσού και κυρίως τα φασματογραφήματα και οι εκθέσεις για την καθαρότητά του.


Δεδομένο τρίτο: το χυτήριο που λειτουργούσε στα Εξάρχεια ήταν παντελώς παράνομο και δεν διέθετε καμιά νόμιμη άδεια, πόσο μάλλον την δυνατότητα σφράγισης των πλακών χρυσού που χυτευόταν.


Δεδομένο τέταρτο: Ο επονομαζόμενος και “καμπούρης” που είχε “καμπουριάσει” από την μεταφορά χρυσού,  συνελήφθη στον Έβρο ακριβώς γιατί δεν περνούσε τις ασφράγιστες πλάκες χρυσού από το τελωνείο.



Αυτά είναι τα δεδομένα τα οποία επικαλούνται οι αστυνομικές Υπηρεσίες που χειρίστηκαν την “υπόθεση Ριχάρδος” και που μάλλον απομακρύνουν την περίπτωση αποφυλάκισης των 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου