Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ – Βάνα Πατούνα

Καθήκον της δημοσιογραφίας, 
είναι να δίνει το βήμα, ώστε να ακούγεται 
ο λόγος των κατοίκων μιας πόλης. 
Αυτή τη φορά, 
τον λόγο έχει, μια δημότισσα του Μαρουσιού, η Αισθητικός, Βάνα Πατούνα

"Στο Μαρούσι ζω από το 1980. Από τον νέο Δήμαρχο, ζητώ να κοιτάξει λίγο το εμπορικό κομμάτι, τα μαγαζιά, την κεντρική αγορά μας. Θυμάμαι παλιά το Μαρούσι είχε καλή αγορά στο κέντρο της πόλης, τώρα δεν έχει πια, έχει μεταφερθεί η αγορά στα πολυκαταστήματα έξω από το κέντρο. Θέλω ακόμα, να φροντίσει την αισθητική της πόλης. Δεν μου αρέσει που έχουν κάνει τους πεζόδρομους έτσι, δήθεν μοντέρνους. Ήθελα ένα περιβάλλον πιο παραδοσιακό, οι αισθητικές επεμβάσεις να μας θυμίζουν την ιστορία του Μαρουσιού. Τώρα μας είπαν ότι έκαναν Βιοκλιματική Ανάπλαση...και έβαλαν αυτά τα γυάλινα στην Ερμού και στους γύρω πεζόδρομους στην αγορά... και όλα αυτά που έβαλαν εκτός του ότι δεν αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ιστορία της πόλης ... τα γυάλινα έσπασαν κιόλας από τα φορτηγά, και το κακότεχνο αποτέλεσμα δεν αποτελεί αισθητική για την πόλη. Επίσης οι δρόμοι, έχουν κακοτεχνίες. Έχουν πέσει πολλοί από τους «περίφημους» κυβόλιθους που μας έβαλε ο Τζανίκος. Πολλά λάθη.

Έχουμε το Ολυμπιακό Στάδιο, που το άφησαν ρημαγμένο. Γιατί το άφησαν; Το Μαρούσι έχει πάρα πολλά που θα μπορούσαν να αναδειχτούν, ώστε να γίνει μια πόλη πρότυπο. Μα μόνο τον Σπύρο Λούη να σκεφτείς, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Ποιος σκέφτηκε για τον Λούη; Πού είναι το μετάλλιο, πού είναι το κύπελλο του; Ποιος Δήμαρχος νοιάστηκε να τα κρατήσει στο Μαρούσι;
 
Σε αυτές τις εκλογές, θα μετρήσω πολύ προσεκτικά τους υποψήφιους. Αν κρίνω για κάποιον ότι είναι έντιμος, ότι δεν ενδιαφέρεται απλώς για την καρέκλα, θα τον ψηφίσω. Αν με πείσει ότι θα κάνει αλλαγές στο Μαρούσι. Δεν ψηφίζω σύμφωνα με το ατομικό μου συμφέρον, αλλά σύμφωνα με το συμφέρον του συνόλου. Δεν με ενδιαφέρει από ποιο κόμμα προέρχεται, με ενδιαφέρει να κάνει πράγματα για την πόλη μας. Θέλω να ζω σε μια πόλη σύγχρονη, σε μια πόλη που να έχει αισθητική.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιον θα ψηφίσω". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου