Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Fail better - Η τεράστια σημασία της ...Αποτυχίας!

Αποτυχημένοι όλου του κόσμου ενωθείτε, σήμερα Τρίτη και 13, θεωρείται ημέρα γρουσούζικη και αν κάνεις κάτι θα έχεις αποτυχία. Στην Ισπανία, μάλιστα, υπάρχει η παροιμία: «Την Τρίτη, μην παντρεύεσαι και μην ξεκινάς ταξίδι». Μια αλλόκοτη πρόληψη για την Τρίτη και 13 (σε άλλους για την Παρασκευή και 13), αναγκάζει πολλούς, να προφυλαχτούν, να μην αρχίσουν κάποια δουλειά, γιατί θα αποτύχουν.
 Και όμως, η αποτυχία δεν είναι κάτι κακό.
Μάλιστα υπάρχει και η Διεθνής Ημέρα Αποτυχίας, στις 13 Οκτωβρίου.

Την εορτή καθιέρωσαν πρώτοι οι Φιλανδοί, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία, είναι πολύ σημαντική στην ζωή μας.
Ακολούθησαν χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, οι οποίες συμφώνησαν πως η έκφραση απαξίωσης «Είσαι ένας αποτυχημένος», είναι λάθος. Ο αποτυχημένος μπορεί να είναι και τίτλος τιμής, γι αυτόν που έχει διδαχθεί από την αποτυχία του, και προσπαθεί πάλι.

Μότο της ημέρας, είναι η φράση του ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Samuel Beckett «Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better». Η φράση, αποτελεί προσταγή: Πάντα να προσπαθείς. Πάντα να αποτυγχάνεις. Δεν πειράζει. Να προσπαθήσεις ξανά. Να αποτύχεις ξανά. Να αποτύχεις καλύτερα
Αυτό το Fail better, είναι συγκλονιστικά ευφυές, αφού δείχνει ότι όλα τα μεγάλα κατορθώματα του ανθρώπου, ήρθαν μετά από διαδοχικές φάσεις βελτιωμένης αποτυχίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μανώλη Νταλούκα ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου