Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ – Αιμίλιος Κουντούρης

Καθήκον της δημοσιογραφίας είναι να δίνει το βήμα, ώστε να ακούγεται ο λόγος των κατοίκων μιας πόλης. Αυτή τη φορά, τον λόγο έχει, ένας παλιός κάτοικος  Αμαρουσίου, αλλά όχι δημότης (έχει τα δικαιώματά του, αλλού). Είναι ο συνταξιούχος Αιμίλιος Κουντούρης:


"Στο Μαρούσι έχουνε βάλει την δημοτική αστυνομία και γράφει όλο τον κόσμο. Οι καταστηματάρχες από αυτό, έχουν καταστραφεί εδώ και χρόνια. Και τους ζητάνε να πληρώσουνε όταν δεν έχουνε πελάτες. Πώς να πάει ο άλλος να ψωνίσει όταν φοβάται; Εγώ έχω σταματήσει να ψωνίζω από το Μαρούσι. Γιατί; γιατί δεν έχω πού να παρκάρω. και μια φορά που ήρθα και ψώνισα και πάρκαρα κάπου, ήρθαν και με γράψανε οι μα@$#ες. Άρα λοιπόν το πρώτο πράγμα που θέλω να αλλάξει είναι η δημοτική αστυνομία που γράφει κόσμο.
Μετά εδώ στην Κασταλίας... θυμάστε παλιά που κατέβαιναν τα νερά και πλημμύριζε ο κόσμος;   ε έχουν περάσει πενήντα χρόνια το ίδιο συμβαίνει... να πω για τα ρέματα που μπάζωσαν; ... είναι πολλά τα θέματα και λυπάμαι που το λέω γιατί όλοι αυτοί οι άρχοντες που περάσανε δεν το κοιτάξανε το Μαρούσι... ήρθε ο Τζανίκος κι έβαλε αυτά τα μαραφέτια στους δρόμους, τους κυβόλιθους... το ξέρει κανείς ότι από αυτά παθαίνουν οι μπιλιοφόροι στ’ αυτοκίνητα και πρέπει ν αλλάξεις αυτοκίνητο μετά;...άσε που δεν μπορείς να περπατήσεις..."






2 σχόλια: