Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Προπηλάκισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείο όταν πήγαν εκεί, στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσουν στεφάνι.
Ομάδα νεαρών, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους, στράφηκε εναντίον τους και τους προπηλάκισε.


Κώστας Γαβρόγλου, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Παναγιώτης Ρήγας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Τόσκας, Νίκος Μανιός και Αννέτα Καββαδία δέχτηκαν επίθεση από ομάδες φοιτητών στο Πολυτεχνείο και τελικά δεν κατάφεραν να μπουν στον χώρο.



Λίγο αργότερα, έφτασαν στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουν στεφάνια, στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία εισήλθαν κανονικά, χωρίς πρόβλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο

«Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων  να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τους προπηλακισμούς εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το περιστατικό. «Τα επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν δυστυχώς αποκτήσει σχεδόν εθιμοτυπικό χαρακτήρα και υπογραμμίζουν την ανάγκη να αποκατασταθεί η ασφάλεια στα πανεπιστήμια ώστε να γίνουν πραγματικά ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους» σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου