Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ - Άννα Καλλιγέρη

Καθήκον της δημοσιογραφίας είναι να δίνει το βήμα, ώστε να ακούγεται ο λόγος των κατοίκων μιας πόλης. Τον λόγο έχει, μια νέα δημότισσα, η Άννα Καλλιγέρη:



"Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι αρκετά μεγάλος τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό και θεωρώ επιτακτική την ανάγκη αύξησης των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας. Για τους δημότες που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία, και που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρξουν παραρτήματα των κοινωνικών υπηρεσιών (βλ. Κοινωνικό Παντοπωλείο) και σε άλλες περιοχές του Αμαρουσίου ( πέραν του κέντρου) με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών, διαφορετικά να υπάρξει πρόβλεψη για κατ’ οίκον κάλυψη των αναγκών με μέσα του δήμου (διανομή προϊόντων από δημοτικούς υπαλλήλους σε σπίτια ωφελούμενων που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα εν λόγω σημεία). Παράλληλα, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι θα μπορούσε να εντάξει Πρόγραμμα Τηλεειδοποίησης σε σπίτια ωφελουμένων με σκοπό την 24/7 ψυχοκοινωνική τους στήριξη και την άμεση παρέμβαση σε περιπτώσεις ανάγκης (όπως κλήση ασθενοφόρου).

Επίσης, γύρω από το κέντρο υπάρχουν πλακόστρωτοι δρόμοι ο οποίοι αφενός αποτελούν «παγίδες» για ηλικιωμένους ή τυφλούς που κρατάνε μπαστούνι, καθώς συχνά «σκάνε» με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα τόσο σε πεζούς (πτώσεις, τραυματισμοί) όσο και σε διερχόμενα οχήματα.

Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές όπου έχουν μπαζωθεί ρέματα για αποφυγή  πλημμύρων .

Να τοποθετηθούν ταΐστρες για τα αδέσποτα, περισσότεροι κάδοι διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών και σημεία κομποστοποίησης . Ακόμη να εμπλουτιστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τέλος, στην εποχή που διανύουμε, αναγκαία κρίνεται η δημιουργία προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής για άστεγους συμπολίτες μας. Σημειώνεται εδώ ότι με τον όρο «άστεγος» (βλ. τυποποίηση ETHOS) δεν αναφερόμαστε μόνο στον άνθρωπο που διαβιεί στον δρόμο (που ομολογουμένως είναι λίγα – αλλά υπολογίσιμα- τα περιστατικά αυτά στον Δήμο μας, σε σύγκριση με άλλους πιο κεντρικούς Δήμους) αλλά μιλάμε και για τον άνθρωπο που ζει σε επισφαλή κατοικία (π.χ. σπίτια χωρίς ρεύμα) καθώς και για πληθώρα άλλων κατηγοριών.

Άννα Καλλιγέρη
Κοινωνικός Επιστήμονας – Κάτοικος Αμαρουσίου

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με ολα..ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..Υγεία με πολλές χαρές και οτι επιθυμείτε να πραγματοποιηθούνΘα επιθυμούσα να μαθαίνω νέα για την πολη μου που κατοικούμα40 χρ0νια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή