Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Alex C. – Η σπουδαία τραγουδοποιός σε φωτογράφηση στο Μαρούσι

Η Alex C. (Αλέξια Χατζησταύρου) είναι ελληνίδα τραγουδοποιός που ζει και κάνει καριέρα στο Παρίσι. Την φωτογραφήσαμε, πριν λίγα χρόνια, στο Μαρούσι, στην παιδική χαρά Αμαλίειο, όπου παλαιότερα είχαμε δει τεχνητές λιμνούλες και γεφυράκια, ένα ειδυλλιακό μέρος. Δυστυχώς το μέρος μας απογοήτευσε. Ακόμη και σήμερα, αυτή η παιδική χαρά, είναι μια παιδική θλίψη.



Το μέρος εγκαταλείφθηκε, σαπίζουν τα παγκάκια, και οι λιμνούλες απέμειναν ξεραμένες.


Τα ξύλινα σκαλάκια της γέφυρας πάνω από μια λιμνούλα, φαγώθηκαν από τον χρόνο και έχουν γίνει επικίνδυνα να σκοντάξει κάποιος. Κρίμα, Το μέρος αυτό, θα μπορούσε να είναι ένας μικρός παράδεισος για τους μπόμπιρες της περιοχής. Όμως ο Δήμος, δεν θα έπρεπε να το έχει φροντίσει;

Ρωτήσαμε την Alex C. πώς είναι οι παιδικές χαρές στο Παρίσι. «Πολύυυυ διαφορετικές!» μας είπε.  


Σχετικά με την Alex C:

Η Alex C (Αλέξια Χατζησταύρου), είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του σύγχρονου ρεύματος της ελληνικής μουσικής, και ένα από τα βασικά, της (δυστυχώς άγνωστης στην πατρίδα μας) ελληνικής σκηνής στο Παρίσι. 
Ζει στο Παρίσι, όπου σπούδασε Εθνομουσικολογία, στο περίφημο Πανεπιστήμιο  Paris VIII, το οποίο ιδρύθηκε μετά τον Μάη του ’68, από προσωπικότητες σαν τον Michel Foucault που τάραξαν το κατεστημένο, με τις ιδέες τους και τους τρόπους διδασκαλίας.
Δεν είναι γνωστή στην Ελλάδα, αφού δεν προβάλλεται από το εγχώριο κιτς μόρφωμα, που καθοδηγεί, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.

Η Τέχνη της Αλέξιας, δεν περιλαμβάνει «τοποθέτηση προϊόντων», περιλαμβάνει όμως, τοποθέτηση εξαιρετικών ιδεών, και συναισθημάτων. Όπως κάθε πραγματική τέχνη, γοητεύεται από το «ταξίδι». Το τραγούδι «Drifter», από τον πρώτο της δίσκο, Impostule,  είναι μια τέτοια περίπτωση.




I traveled a long way to find my way 
Built my boat out your dreams and paddled away. I am now a drifter and you, you are my wife. I will never marry you
and you, you'll never ask why.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου