Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Έκθεση έργων κεραμικής στο Μαρούσι (Εικόνες από τα εγκαίνια)

Έγιναν σήμερα τα εγκαίνια της Έκθεσης έργων κεραμικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα). Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 



Φωτο: Ο Μιχάλης Σκλάβαινας, δάσκαλος της κεραμικής τέχνης. 

Εκθέτουν τα όμορφα έργα τους, οι μαθητές Κεραμικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου. Δάσκαλός τους, ο συμπαθέστατος κεραμίστας Μιχάλης Σκλάβαινας, μαρουσιώτης με καταγωγή από την νήσο Σίφνο. Αξίζει να σημειώσουμε πως η κεραμική στην Σίφνο αναπτύχθηκε επειδή το χώμα είχε όλα τα απαραίτητα συστατικά για να χρησιμοποιηθεί ως πυρίμαχο και γιατί η καύσιμη ύλη (θάμνοι και κλαδιά) υπήρχαν άφθονα σε κοντινές αποστάσεις από τα καμίνια. Οι μετακινούμενοι αγγειοπλάστες από την Σίφνο, μετέφεραν την Τέχνη σε πολλά μέρη της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας και υπήρξαν οι πρώτοι θεμελιωτές της σημερινής ανάπτυξης των κεραμικών του Αμαρουσίου και των γύρω περιοχών.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην Έκθεση, δείχνουν ότι οι μαθητές του Τμήματος Κεραμικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, έχουν μεράκι και φαντασία. Όμως, καλοπροαίρετα θα κάνουμε μια παρατήρηση: Απουσιάζουν τα ονόματα των δημιουργών. Γιατί; Δεν νοείται Έκθεση καλλιτεχνικών έργων που να μην υπάρχουν τα ονόματα των καλλιτεχνών. Συνεπώς, τα έργα μας ικανοποίησαν, αλλά η διοργάνωση και το στήσιμο, όχι. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και θα λειτουργεί από τις 11:00-14:00 και από τις 18:00-21:00.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου