Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΔΗΓΟΣ για το ARTΕΜΕΙΣ festival 2024 στο Μαρούσι !

Έχουμε τη χαρά
να σας προσκαλέσουμε στο νεανικό φεστιβάλ ARTΕΜΕΙΣ που γίνεται και φέτος με ελεύθερη είσοδο, διήμερο (27 και 28 Σεπτεμβρίου 2024) στην δροσερή πλατεία Ηρώων (Βασ.Σοφίας 85) στο Μαρούσι. Εάν είσαι νέος από 7 μέχρι 97 ετών, και θέλεις να περάσεις μια ονειρεμένη βραδιά, τότε έλα στην δενδρόφυτη πλατεία Ηρώων, γύρω στις 8 το βραδάκι. Το κέφι και το θέαμα εξασφαλισμένο. Εσύ αποφασίζεις εάν καθίσεις στο γρασίδι, σε καρέκλα, σε παγκάκι, ή στα τραπεζάκια των καταστημάτων που βρίσκονται περιφερειακά της πανέμορφης πλατείας.


Το φεστιβάλ έχει θεσμοθετηθεί από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, με στόχο την προβολή των νέων καλλιτεχνών της πρωτοπορίας.

Διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την καλλιτεχνική ομάδα ARTΕΜΕΙΣ.

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Μανώλης Νταλούκας
Παρουσιάστρια : Εύη Νταλούκα

Το μουσικό μέρος του Φεστιβάλ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Σεπτεμβρίου 2024

• Μαρία Σακελλάρη + full band
Η 17χρονη νικήτρια του The Voice 2023

• Χριστίνα Σαμαρά
Σπούδασε Μαθηματικός και ως τραγουδοποιός αναζητά την τομή των Μαθηματικών με την Τέχνη

• aggelina
+ full band
Εκπληκτική ηθοποιός και τραγουδοποιός, με δικά της τραγούδια και σουρεαλ διασκευές εγχώριων μουσικών επιτυχιών


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Σεπτεμβρίου 2024

• Kandè (Κατερίνα Ανδρέου) + full band
Χορεύτρια και τραγουδοποιός. Παρουσιάζει ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό θέαμα, με μίξη σόουλ, ρυθμ εν μπλουζ, ηλεκτρονικής, ποπ, ντίσκο, και χιπ χοπ

• Part of the Theory (full band)
Το απόλυτο ροκ συγκρότημα με την εκρηκτική τραγουδίστρια Βίκυ Καπετανοπούλου

• Sun Rain in Life (full band)
Εξαιρετικοί Alternative rockers επηρεασμένοι από το 90’s grunge rock και με υλικό που ακούγεται νοσταλγικό και ταυτόχρονα φρέσκο

Λίγα λόγια για την πλατεία Ηρώων όπου θα γίνει το Φεστιβάλ ARTΕΜΕΙΣ 2024

Ένας ιδανικός για βόλτα και ξεκούραση τόπος, με φοίνικες, πεύκα, λεύκες, ελιές και όργανα γυμναστικής για μικρούς και μεγάλους. Μία από τις καλύτερες πλατείες στο Μαρούσι και σε όλη την Αθήνα. 

Δύο καταστήματα
, η Γαρδένια και το Tre Stelle Dolce υπάρχουν στην μία άκρη του καταπράσινου χώρου της πλατείας. Η Γαρδένια σερβίρει πεντανόστιμο φαγητό και το Tre Stelle dolce φημίζεται για τον σπέσιαλ καφέ και τα ωραία γλυκά του.

Στην πλατεία Ηρώων βρίσκεται και το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο (φωτο) όπου στεγάζεται η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης». Ανεγέρθη το 1871 και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης. Αρχικά, λειτούργησε ως δημοτικό σχολείο και στη συνέχεια φιλοξένησε τα δημοτικά συμβούλια της πόλης.
Σήμερα φιλοξενεί φωτογραφικό υλικό από τον πρώτο Έλληνα Ολυμπιονίκη, Σπύρο Λούη, καθώς και έργα 11 διάσημων Ελλήνων ζωγράφων.


Η Πλατεία Ηρώων σύμφωνα με το σχέδιο του Δημάρχου, εντάσσεται στο δίκτυο πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης. Σχεδόν απέναντι από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, συνδέεται με την Ολυμπιακή μας Πινακοθήκη και την παρακείμενη Βίλα Λουμίδη που σύντομα θα γίνει επίσης πολιτιστικό κέντρο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου