Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ : Πάνδημη τιμή στη Μεγαλόχαρη – Παρών ο Αμπατζόγλου στις εορταστικές εκδηλώσεις

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης
, την Κοίμηση της Θεοτόκου, τίμησε με μεγαλοπρέπεια το Μαρούσι. Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν χθες, με Πανηγυρικό Εσπερινό στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, προεξάρχοντος
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κυρίλλου και σύσσωμου του Ιερού Κλήρου του Ναού και των λοιπών Ενοριών της πόλης. Ακολούθησε σε κατανυκτικό κλίμα, η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.


Παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Ελένη Τριανταφύλλη. Παρόντες επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Βλάχος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, Αστυνομικός Διευθυντής, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πόλης.

Η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Θεοτόκου ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου και αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και εκπροσώπων των Ποντίων Αμαρουσίου, του σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και εξαιρετικά συμβολική ήταν η συμμετοχή στην πομπή μικρών κοριτσιών, τα οποία βημάτιζαν σε δύο σειρές, ντυμένα ολόλευκα, στεφανωμένα με άνθη και κρατώντας κρίνα.

Σε σύντομη στάση της Λιτανείας στην πλατεία Ευτέρπης, οι Ιερείς απηύθυναν παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, δια την προστασία όλων των πολιτών, και «των αδελφών ημών των υπό του πυρός πληγέντων» όπως και «των ηρωικώς αγωνισαμένων δια την κατάπαυσην των πυρκαγιών, πυροσβεστών, ιπταμένων και εθελοντών».

Άλλες εικόνες:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου