Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικο Παζάρι ΣΥΔ Αμαρυλλίς

O Σύλλογος Αμαρυλλίς
και η Ξένια, η Νίκη και η Θεώνη που συγκατοικούν στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)* του Συλλόγου, σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα γίνει στο Σπίτι τους (Δημ.Μόσχα 49 - Μαρούσι) στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023.



*Με τον όρο Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) εννοούμε μια κατοικία μέσα στον αστικό ιστό στην οποία διαβιούν, υποστηριζόμενα άτομα με αναπηρία. 

Οι στέγες εκτός από τη διαβίωση των ατόμων προβλέπουν και μια σειρά άλλες δημιουργικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες που η οικογένεια του ατόμου δεν μπορεί να προσφέρει. 

Επιπλέον, αποτελεί κατάλληλη λύση για τη φροντίδα των ατόμων αυτών όταν οι γονείς δε θα βρίσκονται πια εν ζωή, ώστε να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στα μέλη της υπόλοιπης οικογένειας, πχ αδέλφια. Ο Σύλλογος ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ λειτουργεί ήδη μια ΣΥΔ στο Μαρούσι στην οποία διαμένουν τρεις ωφελούμενες και σύντομα προβλέπεται η λειτουργία και δεύτερης.

Η ύπαρξη της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης έδωσε την ευκαιρία στα 4 κορίτσια να αποκτήσουν δεξιότητες που τις βοηθούν να είναι αυτόνομες, ανεξάρτητες και δημιουργικές. Όλα τα αντικείμενα που θα βρείτε στο Σπίτι τους τις ημέρες του παζαριού είναι χειροποίητα από εκείνες. Κι αν δεν προλάβετε, μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε το Σπίτι τους που μετατρέπεται σε "ταβερνάκι" τις Παρασκευές για να δοκιμάσετε υπέροχες συνταγές που θα μαγειρέψουν για σας (κατόπιν συνεννόησης).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου