Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΗΝ ΦΙΛΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΤΕ ΜΑΝΤΗΛΙΑ - Κανένας εγαζόμενος δεν θα απολυθεί στον Δήμο Αμαρουσίου !

Με διαδόσεις fake news αλλά και με Δελτία Τύπου κάποιοι προκαλούν ανησυχία (έως και φόβο) στους εργαζόμενους σε υπηρεσίες του Δήμου, εκμεταλλευόμενοι με δόλιο τρόπο, το νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών, που μιλά για αλλαγές στην λειτουργία των Δήμων. Υπερτονίζουν για παράδειγμα, πως «Καταργούνται τα ΝΠΔΔ, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις μέσω των οποίων οι Δήμοι ασκούν κοινωνική πολιτική κ.α».  Εργαζόμενοι στον Δήμο, επικοινώνησαν μαζί μας ρωτώντας μας αν υπάρχει κίνδυνος να απολυθούν.  Η απάντηση είναι : Όχι. Και θα το εξηγήσουμε καλύτερα,  με ένα παράδειγμα.


Η αλήθεια είναι λοιπόν, πως το 2024, θα καταργηθεί ο ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ. Θα καταργηθεί όμως σαν Νομικό Πρόσωπο, όχι σαν βασική δομή και υπηρεσία του Δήμου. Ουσιαστικά τίποτα δεν θα αλλάξει, απλώς ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ, θα γίνει Αντιδημαρχία. Ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, θα γίνει Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, και όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά.

Αυτά όλα, στα Δελτία Τύπου που κυκλοφορούν, ξεχνούν να τα γράψουν.

Ξεχνούν επίσης να γράψουν πως κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί. Όλοι οι εργαζόμενοι, από υπάλληλοι του ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ, θα γίνουν υπάλληλοι του Δήμου. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και τα ΚΑΠΗ, φυσικά θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, απλώς θα υπάγονται τώρα στην νέα Αντιδημαρχία.

Ξεχνούν επίσης να γράψουν, πως για κάθε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που θα καταργηθεί, θα δημιουργείται μία επιπλέον θέση Αντιδημάρχου.

Άρα στην πραγματικότητα πρόβλημα δεν υπάρχει.

Πάντως, και αυτοί στο Υπουργείο που παρουσιάζουν τώρα αυτές τις αλλαγές, δεν μπορούμε να πούμε πως έχουν μεγάλο βαθμό ευφυίας.

Δεν καταλαβαίνουν ότι, ένα τέτοιο νομοσχέδιο που έρχεται σε καυτό προεκλογικό χρόνο, είναι ευάλωτο στο να παρερμηνευθεί, και να δώσει την ευκαιρία σε μερικούς να προκαλέσουν αναστάτωση;

Το Υπουργείο Εσωτερικών, έπρεπε τώρα να το φέρει σε δημόσια διαβούλευση; Δεν μπορούσε να περιμένει δυο μήνες να περάσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές; Ποιο «σαΐνι» του Υπουργείου σκέφτηκε να το παρουσιάσει τώρα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου