Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Παρών ο Δήμαρχος στις εορταστικές εκδηλώσεις – με κάθε λαμπρότητα η περιφορά των εικόνων στους δρόμους της πόλης

Με στρατιωτικές τιμές η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Μαρούσι – Πρόσκοποι κρατούσαν την ιερή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατά την περιφορά στους δρόμους της πόλης – Νέοι του ποντιακού συλλόγου, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, μετέφεραν τη δεύτερη παλαιότατη εικόνα, της Παναγίας με τον Χριστό.


Την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης του Αμαρουσίου τίμησαν και φέτος χιλιάδες πολίτες. 

Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό. Στρατιωτικό τμήμα απέδωσε τιμές, ενώ για πολλές ώρες, ο κόσμος περίμενε υπομονετικά στην μεγάλη ουρά για να προσκυνήσει τις ιερές εικόνες.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής περιφορά των ιερών εικόνων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου, του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», των Οδηγών και των Προσκόπων Αμαρουσίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των συλλόγων και των τοπικών Αρχών της πόλης.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου