Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Δεκαπενταύγουστος 2023 στο Μαρούσι – Οδηγός για τον επισκέπτη

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές και τις πιο πανηγυριζόμενες στην Ελλάδα. Στο Μαρούσι, η Παναγία, είναι η Πολιούχος, και ο Δεκαπενταύγουστος εορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα. Φέτος, ο Δήμος έχει προγραμματίσει και ένα ιδιαίτερο λαϊκό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια στην πλατεία Αγ.Λαύρας.

Στο μεγάλο πανηγύρι που γίνεται στο Μαρούσι, δεσπόζει η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που απλώνεται σαν πανό, από την εκκλησιά μέχρι απέναντι, στον δρόμο της Μητροπόλεως.

Απεικονίζεται η «κοιμισμένη» Παναγία και η πομπή της ταφής με τους Αποστόλους και τον Χριστό παρόντα, να κρατά την ψυχή της σαν βρέφος.

Η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας, στους δρόμους της πόλης ακολουθείται με κατάνυξη από πλήθος πιστών

Εμποροπανήγυρη

Η μεγάλη εμποροπανήγυρη πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την πλατεία Κασταλίας μέχρι την πλατεία Αγ.Λαύρας και πιο κάτω. Κάθε είδους εμπορεύματα θα βρείτε εκεί, και παιχνίδια για τα παιδιά. Στην πλατεία Αγ.Λαύρας, στήνεται και μικρό λούνα παρκ.







Ψητά και μεζέδες

Καλό φαγητό και ψητά θα γευτείτε στα πολλά καταστήματα εστίασης της πόλης, αλλά κυρίως

•στον Ασβεστόλακο (Κοιμήσεως Θεοτόκου 4) 
•στην Γαρδένια (πλατεία Ηρώων) και 
•στην Κασταλία (πλατεία Κασταλίας)

Χορός και τραγούδια την παραμονή στην πλατεία Αγ.Λαύρας

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νικόλαος Πέππας σας προσκαλούν σε μία εορταστική λαϊκή και παραδοσιακή βραδιά τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023, στις 10:00 μ.μ στην Πλατεία Αγίας Λαύρας (Λεωφ. Κηφισίας 187, Μαρούσι) στο πλαίσιο του εορτασμού του 15 Αύγουστου στην πόλη μας. Η μουσικοχορευτική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

Ο λαϊκός τραγουδιστής, Δημήτρης Κολοκοτρώνης, θα ερμηνεύσει λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια που έχουμε αγαπήσει με πολύ κέφι και χορό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου