Ρένα Χαλιώτη : Απευθυνόμενη στην Τίνα Μαυροπούλου, συγγραφέα του μοναδικού βιβλίου στην Ελλάδα με «σπιτικές ιαπωνικές συνταγές» την συνεχάρη για την εξαιρετική πρωτοβουλία της, αναφέροντας ότι μυεί τους αναγνώστες στα μυστικά της Ιαπωνικής Διατροφής.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Mr Shiratori Ko, ο οποίος καλησπέρισε το κοινό στα Ελληνικά και στη συνέχεια με τη βοήθεια μεταφράστριας αναφέρθηκε στην Ελληνική κουζίνα, δηλώνοντας λάτρης του ελληνικού ελαιόλαδου, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για το βιβλίο της συγγραφέως Τίνας Μαυροπούλου.
Στην εκδήλωση μίλησαν η Ντίνα Αναστασιάδου,(Πρόεδρος Ελληνοϊαπωνικού Συνδέσμου, γλύπτρια, ζωγράφος sumi-e) για τον Ιαπωνικό πολιτισμό και τη διατροφή στη σύγχρονη Ιαπωνία, ο Κώστας Τζαλλήλας (Chef μακροβιοτικής διατροφής) για τις Ιαπωνικές πρώτες ύλες και παραδόσεις που αλληλοεπιδρούν με την Ελληνική κουζίνα και η Τίνα Μαυροπούλου.
Παραδοσιακή ιαπωνική μουσική με τον Δημήτρη Ραπακούσιο, που έπαιξε με το ιαπωνικό φλάουτο shakuhachi και samisen, διάνθισε την εκδήλωση.
Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και η Αντιπρόεδρος Κατερίνα Βουρλάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος και Παναγιώτης Καπνόριζας και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νος Ζαπαντιώτης.
Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε sushi από το εστιατόριο Demetra και Daifuku mochi, ένα ιαπωνικό γλυκό, φτιαγμένο από την Τίνα Μαυροπούλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου