Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Φύγαν οι γυάλινες προθήκες – παγίδες για τους περαστικούς στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου

Στη φωτο η κεντρική λωρίδα του πεζόδρομου της Ερμού, όπως είναι τώρα, στρωμένη με αντιολισθητικά πλακάκια. Για πολλά χρόνια, και μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν γυαλί που υποτίθεται είχε ρόλο προθήκης για να βλέπεις ...κανάτια. Δεν ξέρουμε ποιος μυαλοφυγόδικος, είχε παλαιότερα αυτή την ιδέα, πάντως πολλοί μαρουσιώτες όταν έβρεχε και όταν χιόνιζε, γλιστρούσαν σε γερές τούμπες.

Εκτός από αυτό το πρόβλημα που επιτέλους βρήκε τη λύση του, στο ιστορικό κέντρο, έγιναν και θα γίνουν έργα αναβάθμισης. Τοποθετήθηκαν  ζαρντινιέρες με λουλούδια, νέα μοντέρνα παγκάκια, καλάθια απορριμάτων και στο πρόγραμμα είναι καινούργιοι στύλοι φωτισμού.



Πριν λίγες μέρες, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη, και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που αφορούν στον εξωραϊσμό του Ιστορικού Κέντρου.

Θόδωρος Αμπατζόγλου:


«Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας δώσαμε προσοχή στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης μας. Ήταν επιβεβλημένες αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις τις οποίες προγραμματίσαμε και εκτελούμε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογό μας. Προχωρούμε αυτή την περίοδο με την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων ή/και βανδαλισμένων στοιχείων με σκοπό να δώσουμε μία ανανεωμένη ταυτότητα και να ενισχύσουμε την αγοραστική κίνηση. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με την μικρότερη δυνατή όχληση για καταστηματάρχες και περαστικούς, επισκέπτες του Ιστορικού Κέντρου. Ομορφαίνουμε την πόλη μας γιατί αγαπούμε την πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου